Zoekresultaten voor sars (11 artikels)

Coronavirus ligt aan de basis van Sars

7/04/2003 - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bevestigde dat een coronavirus aan de basis van Sars (Severe Acute Respiratory Syndrome) ligt.

SARS ( Severe Acute Respiratory Syndrome )

SARS ( Severe Acute Respiratory Syndrome ) 2/03/2003 - Dit betekent letterlijk: een ernstige acute luchtwegziekte. Het is een onbekende ziekte die begint met dezelfde symptomen als de griep

Verbod op gsm’s voor kinderen

Verbod op gsm’s voor kinderen 1/03/2014 - Vanaf 1 maart 2014 is het verboden zijn om mobiele telefoons die speciaal voor kinderen zijn ontworpen, op de Belgische markt te brengen.

Britse corona-variant besmettelijker dan gedacht

Britse corona-variant besmettelijker dan gedacht 11/01/2021 - In november 2020 kwam de ontdekking van een nieuwe variant van het corona-virus in het nieuws. Er werd toen al vermoed dat deze variant tot meer besmettingen leidt. Twee recente wetenschappelijke publicaties bevestigen dit vermoeden nu.

Onderzoek: Is het coronavirus aanwezig in sperma?

Onderzoek: Is het coronavirus aanwezig in sperma? 7/09/2020 - Het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde (CRG) van het Universitair Ziekenhuis Brussel zoekt mannen die hun sperma willen laten testen op SARS-CoV-2, het virus dat verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van covid-19.

Nieuw virus ontdekt

20/06/2003 - Amerikaanse onderzoekers hebben een nieuw menselijk metapneumovirus (hMPV) ontdekt dat verantwoordelijk zou zijn voor ademhalingsproblemen bij kinderen. Het virus zou vooral voorkomen in Europa en Australië.

Gsm verstandig gebruiken

2/10/2008 -

Anders omgaan met mobiele telefoons

Anders omgaan met mobiele telefoons 11/11/2011 - Bij het bellen met een mobiele telefoon wordt het lichaam blootgesteld aan elektromagnetische velden. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs bestaat dat mobiel bellen schadelijk is,

Hoe tast COVID-19 de mond aan?

Hoe tast COVID-19 de mond aan? 9/04/2021 - Van alle organen die het Sars-CoV-2 coronavirus aantast, trekt de mond waarschijnlijk niet de meeste aandacht. Toch hebben veel Covidpatiënten ernstige en langdurige mondletsels.

Een shot moedermelk als medicijn tegen het coronavirus?

Een shot moedermelk als medicijn tegen het coronavirus? 24/08/2020 - In april schreven we dat wetenschappers van Amsterdam Universitair Medische Centra wouden nagaan of moedermelk van vrouwen die covid-19 doorgemaakt hadden antistoffen tegen de ziekte bevat. Nu de studie is afgerond, hebben de resultaten de onderzoekers aangenaam verrast.

Overheid geeft update over coronavirus op nieuwe website

Overheid geeft update over coronavirus op nieuwe website 11/02/2020 - Om de Belgische bevolking correct te informeren over de laatste stand van zaken over het coronavirus en verspreiding van fake news tegen te gaan, heeft de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid (FOD Volksgezondheid) een website opgestart.

volgopfacebook

volgopinstagram

pub