Zoekresultaten voor sars (19 artikels)

Coronavirus ligt aan de basis van Sars

7/04/2003 - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bevestigde dat een coronavirus aan de basis van Sars (Severe Acute Respiratory Syndrome) ligt.

Verbod op gsm’s voor kinderen

1/03/2014 - Vanaf 1 maart 2014 is het verboden zijn om mobiele telefoons die speciaal voor kinderen zijn ontworpen, op de Belgische markt te brengen.

Onderzoek: Is het coronavirus aanwezig in sperma?

Onderzoek: Is het coronavirus aanwezig in sperma? 7/09/2020 - Het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde (CRG) van het Universitair Ziekenhuis Brussel zoekt mannen die hun sperma willen laten testen op SARS-CoV-2, het virus dat verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van covid-19.

Covid-19: wanneer loop je buitenshuis het grootste risico op besmetting?

Covid-19: wanneer loop je buitenshuis het grootste risico op besmetting? 23/12/2021 - Sommigen zeggen dat het risico bijna nihil is, volgens anderen is de dreiging in alle omstandigheden reëel. Kunnen we een indeling maken van de situaties buitenshuis waarin het risico op overdracht van het SARS-CoV-2 coronavirus het grootst is?

Kan melatonine ingezet worden in de strijd tegen het coronavirus?

Kan melatonine ingezet worden in de strijd tegen het coronavirus? 15/04/2021 - Volgens een studie van de Amerikaanse Cleveland Clinic die in november 2020 gepubliceerd werd in PLOS Biology zou het toedienen van melatonine een mogelijke behandeling kunnen zijn voor wie het coronavirus (sars-CoV-2) heeft opgelopen.

SARS ( Severe Acute Respiratory Syndrome )

SARS ( Severe Acute Respiratory Syndrome ) 2/03/2003 - Dit betekent letterlijk: een ernstige acute luchtwegziekte. Het is een onbekende ziekte die begint met dezelfde symptomen als de griep

Gsm verstandig gebruiken

2/10/2008 -

Britse corona-variant besmettelijker dan gedacht

Britse corona-variant besmettelijker dan gedacht 11/01/2021 - In november 2020 kwam de ontdekking van een nieuwe variant van het corona-virus in het nieuws. Er werd toen al vermoed dat deze variant tot meer besmettingen leidt. Twee recente wetenschappelijke publicaties bevestigen dit vermoeden nu.

Nieuw virus ontdekt

20/06/2003 - Amerikaanse onderzoekers hebben een nieuw menselijk metapneumovirus (hMPV) ontdekt dat verantwoordelijk zou zijn voor ademhalingsproblemen bij kinderen. Het virus zou vooral voorkomen in Europa en Australië.

Anders omgaan met mobiele telefoons

11/11/2011 - Bij het bellen met een mobiele telefoon wordt het lichaam blootgesteld aan elektromagnetische velden. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs bestaat dat mobiel bellen schadelijk is,

Hoe tast COVID-19 de mond aan?

Hoe tast COVID-19 de mond aan? 9/04/2021 - Van alle organen die het Sars-CoV-2 coronavirus aantast, trekt de mond waarschijnlijk niet de meeste aandacht. Toch hebben veel Covidpatiënten ernstige en langdurige mondletsels.

Een shot moedermelk als medicijn tegen het coronavirus?

Een shot moedermelk als medicijn tegen het coronavirus? 24/08/2020 - In april schreven we dat wetenschappers van Amsterdam Universitair Medische Centra wouden nagaan of moedermelk van vrouwen die covid-19 doorgemaakt hadden antistoffen tegen de ziekte bevat. Nu de studie is afgerond, hebben de resultaten de onderzoekers aangenaam verrast.

Lijst van de erkende vaccinatiecentra (gele koorts)

1/04/2001 - Voor een officieel vaccinatieattest tegen gele koorts, kan men in deze centra terecht.

Covid-19: wat zijn de symptomen van de ziekte bij wie gevaccineerd is?

Covid-19: wat zijn de symptomen van de ziekte bij wie gevaccineerd is? 27/08/2021 - Vaccins beschermen ons tegen virussen zoals griep of corona en voorkomen ernstige vormen van de ziekte, maar kunnen helaas geen 100% bescherming garanderen. Welke symptomen wijzen op COVID-19 bij gevaccineerden?

Eerste kliniek voor bekkenbodemproblemen

12/05/2009 - In het Universitair Medisch Centrum Sint-Pieter in Brussel een perineologiekliniek geopend die voor het eerst in België een multidisciplinaire aanpak van bekkenbodemproblemen aanbiedt.

Overheid geeft update over coronavirus op nieuwe website

Overheid geeft update over coronavirus op nieuwe website 11/02/2020 - Om de Belgische bevolking correct te informeren over de laatste stand van zaken over het coronavirus en verspreiding van fake news tegen te gaan, heeft de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid (FOD Volksgezondheid) een website opgestart.

Waarom tijdig reisadvies vragen?

Waarom tijdig reisadvies vragen? 5/06/2015 - Een goede vakantie begint met een goede voorbereiding. Dat geldt zeker voor lange of verre reizen en voor reizen naar tropische of subtropische gebieden. Reisadvies moet gepersonaliseerd zijn.

Reizen naar Brazilië: laat u inenten tegen Gele Koorts

30/11/2010 -

Vraag tijdig reisadvies

Vraag tijdig reisadvies 3/05/2015 - Een goede vakantie begint met een goede voorbereiding. Dat geldt zeker voor lange of verre reizen en voor reizen naar tropische of subtropische gebieden.

volgopfacebook

volgopinstagram