Zoekresultaten voor rouw (18 artikels)

Over rouwverwerking: Het leven gaat verder, zeggen ze

1/02/2007 - davidsfonds

Over rouwverwerking: Verdriet en rouw

5/04/2003 -

Rouw na zelfdoding

Rouw na zelfdoding 14/09/2011 - In België zijn er elke dag gemiddeld zeven zelfdodingen. Onderzoekers gaan er vanuit dat er bij elke zelfdoding minstens 6 nabestaanden direct betrokken zijn.

Hoe rouw je als nabestaande van een slachtoffer van het coronavirus?

Hoe rouw je als nabestaande van een slachtoffer van het coronavirus? 15/05/2020 - Ben je een dierbare verloren aan de gevolgen van het coronavirus? In normale omstandigheden haal je energie en troost uit contact met anderen. Dat kan nu even niet meer of toch niet op de vertrouwde manier, waardoor je rouwproces raakvlakken kan vertonen met traumatische rouw.

Over ouderdom: Ouder worden. Het leven als antwoord.

9/11/2004 -

Vlaams meldpunt voor pre- en perinataal verlies

Vlaams meldpunt voor pre- en perinataal verlies 3/12/2017 - Het Expertisecentrum Kinderwens Vlaanderen heeft het meldpunt verlies@kinderwens.net gelanceerd. Het meldpunt is bedoeld voor ouders die pre- of perinataal een kind hebben verloren.

Manu Keirse over rouw, verdriet en verlies

Manu Keirse over rouw, verdriet en verlies 7/07/2020 - Wie het onderwerp ‘rouw, verdriet en verlies’ aankaart, komt al snel bij Manu Keirse terecht, expert in patiëntenbegeleiding, rouwverwerking en palliatieve zorg en auteur van verschillende boeken over het thema. Wij vroegen hem waarom mensen het zo moeilijk hebben met verdriet en verlies.

Hoe kom je als koppel de quarantaine goed door?

Hoe kom je als koppel de quarantaine goed door? 8/05/2020 - Eén van de maatregelen in tijden van corona? Blijf in uw kot. Wat wil zeggen dat je ook veel extra tijd met je partner doorbrengt dezer dagen. Hoe haal je het meeste uit jullie tijd samen? En wat als de frustraties naar boven komen? We vroegen het aan een relatietherapeute en seksuologe.

Emotionele verbondenheid: wat doe je als je niet onder één dak woont?

Emotionele verbondenheid: wat doe je als je niet onder één dak woont? 1/05/2020 - Er zijn heel wat geliefden die momenteel niet bij elkaar kunnen zijn door de coronamaatregelen. Hoe onderhoud je dan je relatie? We vroegen het aan relatietherapeute en seksuologe Vanessa Muyldermans.

Waarom we tijdens de quarantaine last krijgen van huidhonger

Waarom we tijdens de quarantaine last krijgen van huidhonger 28/04/2020 - Voor koppels die momenteel fysiek van elkaar gescheiden leven, wordt het moeilijk. Zij kunnen last krijgen van ‘huidhonger’. Maar ook singles en ouderen kunnen dit ervaren. Wat is huidhonger precies? Wanneer steekt het de kop op en wat kan je eraan doen?

Hoe rouwt een kind en hoe ga je daar best mee om?

Hoe rouwt een kind en hoe ga je daar best mee om? 31/10/2019 - Net zoals een volwassene rouwt ook een kind op zijn eigen manier. Het rouwproces wordt beïnvloed door zijn leeftijd en zijn karakter, maar vaak ook door zijn omgeving. Een luisterend oor, begrip en een lief woord zijn vaak de beste hulp.

Rouwzorg voor ongeboren kind wordt terugbetaald

Rouwzorg voor ongeboren kind wordt terugbetaald 20/01/2017 - Mensen die een kind verloren hebben, kunnen voortaan een beroep doen op zelfstandige vroedvrouwen voor rouwzorg aan huis. Het proefproject start begin 2017 en het Riziv betaalt alle kosten terug.

Gebroken hart verhoogt kans op hartaanval

Gebroken hart verhoogt kans op hartaanval 13/01/2010 - Mensen die rouwen om het verlies van een geliefde, hebben een zes maal grotere kans op een hartinfarct. Dat blijkt uit een Australische studie.

Psychotherapeute: “Dit leerde ik van koppels die een miskraam meemaakten”

30/01/2019 - Psychotherapeute Dove Presnall kreeg zelf te maken met postnatale depressie. Na alles wat ze doormaakte, besloot ze dat haar praktijk een plek moest zijn waar ouders konden opstaan tegen depressie, angsten en oordelen van anderen. Deze vijf dingen leerde ze van koppels die een ongeboren kind verloren hebben, zo vertelt ze aan Huffington Post.

Verhoogde kans op hartritmestoornis na dood geliefde?

Verhoogde kans op hartritmestoornis na dood geliefde? 21/04/2016 - Uit Deens onderzoek blijkt dat mensen die hun levenspartner hebben verloren een verhoogd risico hebben op een hartritmestoornis. Dat kan leiden tot een beroerte of een hartinfarct.

Orgaandonor worden kan voortaan online

Orgaandonor worden kan voortaan online 29/06/2020 - Vanaf 1 juli zal je je online kunnen registreren als orgaandonor. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block maakt het ook mogelijk zélf te kiezen waar je ander menselijk materiaal terecht moet komen.

Mogen we nog seks hebben in de lockdown?

Mogen we nog seks hebben in de lockdown? 21/05/2020 - Liefde en seks zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoe pakken we dat aan in de lockdown? Mogen we nog seks hebben terwijl we minstens anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden? We vroegen het aan relatietherapeute en seksuologe Vanessa Muyldermans.

Covid-19-patiënten lopen hoger risico op post intensive care syndroom

Covid-19-patiënten lopen hoger risico op post intensive care syndroom 11/06/2020 - Een verblijf op intensieve zorgen is een bijzonder ingrijpende ervaring. Vele mensen krijgen nadien te maken met aanslepende fysieke en mentale klachten, wat het post intensive care syndroom (PICS) genoemd wordt.pub