Zoekresultaten voor hersenstimulatie (7 artikels)

Diepe hersenstimulatie is doeltreffend bij dwangstoornis

Diepe hersenstimulatie is doeltreffend bij dwangstoornis 10/02/2020 - Een recente real-worldstudie bevestigt dat diepe hersenstimulatie een succesvolle en goed verdraagbare behandeling is voor patiënten met een dwangstoornis.

Moeten dokters hun patiënten gelukkig maken?

Moeten dokters hun patiënten gelukkig maken? 2/04/2018 - Diepe hersenstimulatie roept nogal wat ethische vragen op. Wanneer is een ingreep in de hersenen geoorloofd?

Onderzoekers ontdekken hoe zenuwcellen ons doen beven

Onderzoekers ontdekken hoe zenuwcellen ons doen beven 6/04/2020 - Mensen met een tremor hebben last van het onvrijwillig beven of trillen van een of meerdere lichaamsdelen, bv. de handen en het hoofd. Recente inzichten zouden kunnen leiden tot nieuwe behandelingen, waaronder het beter inzetten van diepe hersenstimulatie.

Hersenstimulatie voor dystonie-patiënten

19/01/2007 - Dystonia is een ernstige en invaliderende aandoening en wordt gekarakteriseerd door plotselinge en onvrijwillige spiersamentrekkingen waarbij delen van het lichaam - in sommige gevallen permanent - dwangmatig in abnormale houdingen worden geplaatst.

Epilepsie treft in Vlaanderen zo'n 60.000 mensen

Epilepsie treft in Vlaanderen zo'n 60.000 mensen 26/12/2019 - In Vlaanderen worden ongeveer 60.000 mensen getroffen door epilepsie. Mits de juiste medicatie geraakt ongeveer twee op de drie patiënten volledig aanvalsvrij. Voor één op de drie is het moeilijker. Zij moeten op zoek gaan naar andere behandelingsmogelijkheden. Dat meldt de Epilepsie Liga.

Vonden Gentse wetenschappers oorzaak fibromyalgie?

Vonden Gentse wetenschappers oorzaak fibromyalgie? 8/10/2020 - Volgens een nieuwe studie van Gentse wetenschappers ligt de kern van het probleem specifiek in het hersengebied de insula. Het Vlaamse onderzoek biedt een verklaring voor het brede klachtenpatroon van fibromyalgiepatiënten en zou de deur kunnen openen voor innovatieve behandelingen.

Polshorloge-achtig toestel onderdrukt Tourette-tics

Polshorloge-achtig toestel onderdrukt Tourette-tics 16/06/2020 - Britse onderzoekers hebben een polshorloge-achtig toestel ontwikkeld dat de tics van mensen met het syndroom van Gilles de la Tourette doet afnemen.

volgopfacebook

volgopinstagram