schimmel en bacteriële infecties

infectieziekten

Video: Schimmelnagels

Video: Schimmelnagels
video 9/07/2014

In deze animatie wordt uitgelegd wat de oorzaak en symptomen zijn van schimmelnagels en in hoeverre ze besmettelijk zijn.

lees meer »

Gebeten door een teek: wat moet je doen?

dossier 13/06/2014

Parken, weilanden, tuinen en bosrijke gebieden zijn de plaatsen bij uitstek om een teek tegen het lijf te lopen. In de periode tussen maart en oktober loop je het grootste risico op een tekenbeet.

lees meer »

Verzorgingstips voor contactlenzen

Verzorgingstips voor contactlenzen
nieuws 10/06/2014

Op contactlenzen kunnen zich micro-organismen en andere afzettingen vormen. Als die niet verwijderd worden, kunnen ze zich op de lens vastzetten en het comfort en het zicht verminderen. Ook neemt het risico op problemen en oogirritatie of -infecties toe.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Wereld PI-week (22-29 april)

nieuws 22/04/2014

1 op de 1000 Belgen lijdt aan primaire immuundeficiëntie (PI). Doordat deze aandoening weinig bekend is, wordt ze niet altijd herkend door artsen. Toch is een tijdige en correcte diagnose van groot belang voor de patiënt.

lees meer »

Listeria-infecties nemen toe

Listeria-infecties nemen toe
nieuws 24/03/2014

Het aantal gevallen van Listeriose, de ziekte veroorzaakt door infectie met Listeria monocytogenes, is in 2012 in de EU toegenomen. Campylobacteriose daalde licht, salmonellose daalde sterker.

lees meer »

Sneltests chlamydia onbetrouwbaar

nieuws 13/01/2014

Jongeren kiezen na onveilige seks steeds vaker voor een zelftest op chlamydia. Zelftests zijn echter lang niet zo betrouwbaar als een bezoek aan de huisarts, waarschuwen Soa Aids Nederland en het RIVM.

lees meer »

Internationale AIDSDAG

nieuws 1/12/2013

Wanneer is een HIV-test aan te raden? Indien u zich zorgen maakt over een mogelijke HIV-infectie kunt u best overleggen met uw huisarts of een gespecialiseerd centrum of een hiv-test nodig is.

lees meer »

Het Belgisch AIDS-plan

nieuws 29/11/2013

Sinds 30 september 2013 heeft België zijn HIV-plan. Het Plan werd opgemaakt met respect voor de internationale aanbevelingen en is het resultaat van een procedure waarbij alle betrokken actoren op beslissende wijze hun inbreng hebben gehad.

lees meer »

Aantal Hiv-gevallen blijft stijgen

Aantal Hiv-gevallen blijft stijgen
nieuws 28/11/2013

In 2012 werden 1.227 nieuwe diagnoses met hiv (wat neerkomt op 3,4 diagnoses per dag) gesteld in België. Dat is iets meer is dan vorig jaar (1.177 in 2011), of een stijging met 3,8%.

lees meer »

Helft van personen met hiv vertelt diagnose niet op het werk

Helft van personen met hiv vertelt diagnose niet op het werk
nieuws 25/11/2013

In aanloop naar Wereldaidsdag (1 december) vestigen de Universiteit Gent en Sensoa de aandacht op het taboe rond hiv, ook op de werkvloer. Zo blijkt uit een online bevraging dat slechts de helft van de personen met hiv zijn of haar hiv-status bekendmaakt op het werk.

lees meer »

Ozonpieken verhogen kans op appendicitis

Ozonpieken verhogen kans op appendicitis
nieuws 21/10/2013

Kortdurende blootstelling aan hoge concentraties ozon verhogen de kans op een appendicitis. Dat blijkt uit een vijf jaar durend onderzoek in 12 Canadese steden gepubliceerd in het wetnschappelijke tijdschrift Environmental Health Perspectives.

lees meer »

Koorts bij kinderen duurt gemiddeld 4 dagen

nieuws 15/10/2013

Koorts bij kinderen die niet ernstig ziek zijn duurt gemiddeld 4 dagen, en slechts 3,2% van deze kinderen ontwikkelt een ernstige ziekte. Dat blijkt uit onderzoek aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gepubliceerd in The Journal of the American Board of Family Medicine.

lees meer »

Artsen ontsmetten handen te weinig

nieuws 30/09/2013

Campagnes voor een betere hygiëne ten spijt, gaat het aantal ziekenhuisinfecties niet omlaag. Dat komt vooral door de slechte handhygiëne van artsen, zo schrijft De Standaard.

lees meer »

Hoe herken je een wondinfectie?

Hoe herken je een wondinfectie?
nieuws 29/08/2013

Iedere wond kan geïnfecteerd raken, maar bij bijt- en steekwonden is de kans het grootst. De infectie kan ontstaan doordat bacteriën vanuit de bek van een dier, of op een scherpe doorn of roestige spijker tot diep in de huid dringen.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram