gezonde voeding

Een niet-medische term, die door het grote publiek gedefinieerd wordt als voedsel die weinig tot geen conserveringsmiddelen bevatten, die geen grote processen, geen verrijking of verfijning zijn ondergaan, en die kunnen worden geteeld zonder pesticiden.

653 artikels over gezonde voeding , per
Bekijk

Anti-broodrage kan leiden tot jodiumtekort

Anti-broodrage kan leiden tot jodiumtekort
nieuws 8/04/2016

De huidige rage om minder of helemaal geen brood meer te eten, kan voor bepaalde bevolkingsgroepen leiden tot een jodiumtekort. Dat zegt de Nederlandse hoogleraar interne geneeskunde Robin Peeters van het Erasmus MC. Die uitspraak heeft voor heel wat controverse gezorgd.

lees meer »

Bewaargids voor groenten en fruit.

Bewaargids voor groenten en fruit.
dossier 4/04/2016

Op welke manier worden verse groenten en fruit het best bewaard om optimaal van de voedingsstoffen maar ook van de lekkere smaak te kunnen genieten? Je vindt hieronder een lijst met bewaartips voor 30 soorten groenten en fruit.

lees meer »

Helpt een vezelrijke voeding om uw borstkankerrisico te verminderen?

Helpt een vezelrijke voeding om uw borstkankerrisico te verminderen?
tips 17/03/2016

Volgens een Amerikaanse studie bij meer dan 90.000 vrouwen zou de consumptie van voedingsvezels, tijdens de adolescentie en als jongvolwassene, bescherming bieden tegen borstkanker. Vezels uit volkorenproducten, maar vooral uit groenten en fruit, zouden het borstkankerrisico tot 24% kunnen doen dalen.

lees meer »

De waarheid over suiker

De waarheid over suiker
dossier 14/03/2016

Is suiker ongezond? Er bestaan veel verhalen over de negatieve invloed van suiker op onze gezondheid, maar niet alles is ook wetenschappelijk bewezen.

lees meer »

Is groenten bakken gezonder dan groenten koken?

Is groenten bakken gezonder dan groenten koken?
tips 11/03/2016

Is groenten bakken gezonder dan groenten koken? Volgens Spaanse onderzoekers zou bakken (in extra vierge olijfolie) beter zijn dan koken in water. De studie verscheen in het wetenschappelijke tijdschrift Food Chemistry. De onderzoekers testten vier groenten: aardappelen, tomaten, aubergine en pompoenen.

lees meer »
653 artikels over gezonde voeding , per
Bekijk
Wat denk jij?

Wat is een normale BMI?

  • Minder dan 18,5
  • Tussen de 18,5 en 24,9
  • Tussen de 25 en 29,5
  • Tussen de 30 en 39,5
  • Meer dan 40
gezondheid.be op Facebook

pub