Over diabetes: diagnose, behandeling en veelvoorkomende complicaties

Laatst bijgewerkt: August 2005 | 4 reacties
diabetes.jpg

boeken/interviews Diabetes, ook bekend als ‘suikerziekte’, is een vaak voorkomende aandoening. Gelukkig is de medische kennis over diabetes de afgelopen jaren sterk gegroeid. Ook in de behandeling en begeleiding van de patiënt is veel veranderd. Vroeger schreef de arts een strikt dieet en zo nodig tabletten en insuline voor. Tegenwoordig heeft de patiënt meer vrijheid, binnen verantwoorde marges.

Hoe krijg je diabetes? Kun je het resultaat van de behandeling zelf controleren? Hoe ondanks de ziekte je levenskwaliteit behouden? Zijn complicaties op langere termijn te vermijden?Hoe ver staat de medische kennis over diabetes? Dit boek geeft heldere antwoorden op deze en vele andere vragen.

Correcte gezondheidsinfo is belangrijk voor patiënten en hun omgeving. Inzicht in oorzaken, gevolgen en medische behandelingen vormt vaak de eerste stap in een goede aanpak van het gezondheidsprobleem.

Diabetes maakt deel uit van een referentiereeks in de patiëntenvoorlichting. De reeks kwam tot stand met medewerking van patiëntenorganisaties, huisartsen en specialisten ter zake.

Over diabetes: diagnose, behandeling en veelvoorkomende complicaties - Dr. Jan Willem Elte
Uitgeverij Davidsfonds/Leuven - ISBN 90 5826 241 3 - Richtprijs € 12,95 - Verkrijgbaar in de boekhandel


verschenen op : 01/08/2005 , bijgewerkt op 02/08/2005

4 reacties

Over diabetes: diagnose, behandeling en veelvoorkomende complicaties

door anoniem, 29 March 2013 om 08:00

mijn grootmoeder in diabeet en omdat ik haar dagelijks opvolg wil ik meer weten over hoe ik haar verder kan helpen ze is namelijk 88 jaar en de laatste dagen ben ik op zoek wat ik kan doen op haar suiker als het te hoog staat of te laag ze neemt lantus

Over diabetes: diagnose, behandeling en veelvoorkomende complicaties

door anoniem, 27 September 2012 om 07:01

hallo ik ben een 62 jarige man , tot over 3jaar was ik zwaar diabeetpatient . in 2009 heb ik een bypas operatie laten doen en daarna wonderlijk wel moest ik geen insuline meer spuiten enkel en alleen nog op 2 pillen glcophage 850 per dag .

bekijk alle 4 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub