Broccoli tegen maagzweer en darmkanker

Laatst bijgewerkt: March 2003

nieuws Onderzoekers van de Amerikaanse John Hopkins School of Medicine en van het Franse Nationaal Wetenschappelijk Onderzoekscentrum (CNRS) melden dat sulforaphane, een stof die van nature in hoge concentratie voorkomt in broccoli en in broccolischeuten, een krachtig effect heeft tegen de bacterie Helicobacter pilori die verantwoordelijk wordt geacht voor een groot deel van de maagzweren en de maagkankers. Voorlopig is dit effect alleen aangetoond in het laboratorium met gezuiverd sulforophane, maar de onderzoekers zijn nu gestart met studies bij mensen. Ze hopen eenzelfde effect te kunnen aantonen met een normaal dieet waaraan broccoli wordt toegevoegd.


verschenen op : 03/07/2002 , bijgewerkt op 11/03/2003

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub