Boost je energie, zonder cafeïne: 5 tips!

nieuws
Energie te kort? Begin het nieuwe jaar niet met een dipje, maar ga er enthousiast tegenaan. Met deze 5 tips, waar geen cafeïne aan te pas komt, geef je jouw energie de nodige boost!

1. Sporten

Regelmatig sporten geeft je meer energie. Hoewel het vaak moeilijk is om eraan te beginnen, voel je je na het sporten vaak als herboren. En dat gevoel kan lange tijd aanhouden.

2. Fruit

Het hoeft niet gezegd dat voldoende fruit eten bevorderlijk is voor je energieniveau. Vijf stukken fruit of groenten per dag is ideaal, maar als je hier niet aan geraakt, probeer dan toch dagelijks een minimum van drie stuks vol te houden. Ook voor je gezondheid is dit een must!

3. Een goede nachtrust

Een goede nachtrust is cruciaal om de volgende dag energiek te kunnen beginnen. Vermijd daarom bepaalde afleidingen in bed, zoals het checken van je e-mails op je smartphone, of televisie kijken op je iPad. Hoeveel slaap iemand nodig heeft, hangt af van persoon tot persoon. Of dit nu vijf uur per nacht is of minimum acht uur, probeer het aantal uren slaap te bereiken dat voor jou ideaal is om de volgende dag goed te functioneren.

4. Een koude douche

Een verkwikkende douche maakt je onmiddellijk alert en zorgt ervoor dat die slaapkop plaats moet maken voor een uitgerust en wakker lichaam. Hoewel een warme douche erg ontspannend kan werken, valt het dus aan te raden om eerder een koude douche te nemen wanneer je een energietekort hebt.

5. Een massage

Massages doen wonderen voor wie zich moe en uitgeblust voelt. Pijnlijke spieren worden losgemaakt en je bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Maar ook je geest krijgt er meer energie van, doordat je tijdens een massage je verstand even helemaal op nul kan zetten.

Lees ook:

Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram