Overlevingskansen van Europese patiënten afhankelijk van kwaliteit kankerbehandeling

nieuws Een nieuw onderzoek over kankerbehandelingen in Europa brengt grote verschillen aan het licht op het vlak van dienstverlening voor Europese kankerpatiënten. Het onderzoek werd gepresenteerd tijdens de lancering van Cancer United, een nieuwe campagne die pleit voor uitgebreide nationale kankerplannen in alle lidstaten. Met de campagne willen de initiatiefnemers een miljoen handtekeningen verzamelen en druk uitoefenen op de Europese Unie om een algemeen kankerbeleid te ontwikkelen.
Tegen 2020 zal het aantal nieuwe gevallen van kanker vermoedelijk met 25% toenemen tot 3,4 miljoen gevallen. Uit het onderzoek blijkt dat de overlevingskansen aanzienlijk lager liggen dan wat medisch haalbaar is.

• De kans om de strijd tegen kanker te winnen afhankelijk is van de plaats waar de patiënt woont.
• Patiënten uit lagere socio-economische groepen en plattelandsgebieden beperktere toegang hebben tot kwaliteitsbehandelingen dan patiënten uit hogere socio-economische groepen.
• De toegang tot uitgebreide kwaliteitsbehandelingen verschillend is per soort kanker.


Laatst bijgewerkt: november 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram