“Melk, voedzaam van nature”

nieuws Een mogelijk interessante piste om de bevolking meer gezond en evenwichtig te doen eten is ze leren kiezen voor nutriëntrijke basisproducten zoals volkoren granen, groenten, fruit en melk en melkproducten. Melk en melkproducten zijn van nature rijk aan calcium en bevatten tegelijkertijd ook andere belangrijke essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, kalium, fosfor en de vitaminen B2 en B12. Hun vet- en energiebijdrage is bovendien relatief laag in vergelijking met hun bijdrage aan de totale inname van essentiële voedingsstoffen. Melk en melkproducten bieden dus een uniek pakket van essentiële voedingsstoffen die bijdragen tot het goed functioneren van het lichaam en een goede gezondheid op elke leeftijd en tijdens elke levensfase.

Dankzij hun nutriëntenrijkdom kunnen melk en melkproducten bijdragen tot een gezonde voeding. Er zijn zelfs aanwijzingen dat melk en melkproducten in de aanbevolen hoeveelheden en als onderdeel van een gezond voedingspatroon welvaartziekten zoals overgewicht, hypertensie, hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en colorectaalkanker kunnen helpen voorkomen.

Dat zegt de VLAM, de Vlaamse promotiedienst voor land- en tuinbouwproducten in het kader van een Europese campagne over de voedingswaarde van melk.
Centrale thema’s van die campagne zijn de nutriëntenrijkdom van melk en melkproducten en de rol en de plaats van zuivelproducten in een gezond en evenwichtig voedingspatroon.

Laatst bijgewerkt: maart 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram