Hoe voorkom je dat zelfgeraspte kaas gaat klitten?

123-h-kaas-raspen-01-21.jpg

nieuws

De lekkerste geraspte kaas maak je zelf en daar zijn twee redenen voor: 
- zelfgeraspte kaas smaakt niet alleen veel verser, hij is ook veel smeuïger dan de voorverpakte die een antiklontermiddel (bv. zetmeel) bevat om te vermijden dat hij klit;
- hij smelt veel gemakkelijker omdat hij geen conserveermiddelen bevat. 

Zelf kaas raspen is slechts een klein beetje extra werk, daarvoor hoef je het niet te laten. Het probleem zit natuurlijk in het feit dat de geraspte kaas vaak aan elkaar kleeft en ook hardnekkig aan je kaasrasp blijft hangen. 
Dat kan je heel gemakkelijk vermijden door je rasp in te wrijven of te spuiten met wat bakolie. Die legt een filmpje op de kaasrasp en de sliertjes.  

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: april 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram