Homeopaten moeten antivaccinatieteksten van websites halen

nieuws

Acht Nederlandse homeopaten moeten teksten over vaccinaties van hun websites verwijderen, omdat die een gevaar voor de volksgezondheid opleveren. Dat heeft de Reclame Code Commissie bepaald in verschillende uitspraken van het afgelopen halfjaar tegen de homeopaten. 
De homeopaten maken reclame voor de behandeling met homeopathie als alternatief voor vaccinaties. Dit middel zou kinderen beschermen tegen infectieziekten en zou ook als alternatief kunnen worden gebruikt voor onder meer reizigersvaccinaties. De acht veroordeelde homeopaten beweren onder meer dat “er voldoende homeopathische mogelijkheden zijn om kinderen te beschermen tegen infectieziekten en dat er inmiddels voldoende ervaring en onderzoek is gedaan om dit systeem als een verantwoord alternatief aan te bieden; de effectiviteit van deze homeopathische profylaxe is vergelijkbaar met de reguliere vaccins”, zo stellen ze op hun websites. 
De Nederlandse Reclame Code Commissie oordeelt dat de uitingen een gevaar voor de volksgezondheid kunnen opleveren. 
Bron:
http://www.kwakzalverij.nl/nieuws/acht-homeopaten-moeten-valse-vaccinatie-teksten-van-websites-verwijder/


Laatst bijgewerkt: november 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram