fruit

Rabarberchutney

Rabarberchutney
recepten 3/06/2019

Heb je massa's rabarber in de tuin staan en vraag je je af wat je ermee kunt aanvangen? Maak dan eens een lekkere rabarberchutney. Heerlijk bij een kaasschotel of gewoon bij een stukje gebakken of geroosterd vlees.

lees meer »

FAVV versterkt controle gojibessen

FAVV versterkt controle gojibessen
nieuws 24/01/2019

Sinds enkele jaren kennen gojibessen waaraan uitzonderlijke nutritionele kwaliteiten worden toegedicht, een zeker succes bij consumenten die op zoek zijn naar “superfoods”. Het Federaal Voedselagentschap FAVV, versterkt de controles op dit product.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Een schijfje citroen? Nee dank u!

Een schijfje citroen? Nee dank u!
nieuws 13/12/2016

De schil van een citroen kan allerlei ongenode gasten bevatten. Daarom is het beter om op café of restaurant geen drankjes met een schijfje citroen te drinken. Dat zegt toxicoloog en farmacoloog Jan Tytgat van de KU Leuven in de Campuskrant.

lees meer »

De late zomer onder deksel: fruit

De late zomer onder deksel: fruit
recepten 15/09/2016

Compote en confituur of gelei zijn de courantste bestemmingen voor de nazomervruchten. Maar je kunt nog meer kanten uit met je late oogst. Hierbij alvast een aantal recepten om appels, peren, braambessen en vijgen een nieuwe bestemming onder deksel te geven. Er is voor elk wat wils!

lees meer »

Granaatappel: superfruit?

Granaatappel: superfruit?
nieuws 10/08/2016

Als we sommige berichten op internet en in tijdschriften mogen geloven, dan is de granaatappel een ‘bom van sterke antioxidanten’ die ‘ons beschermt tegen de “lage graad” of “stille” ontsteking die leidt tot aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, dementie, gewrichtsklachten en kanker’ en ‘op verschillende manieren helpen ernstige ziekten te voorkomen of te vertragen’.

lees meer »

Voorzichtig met rauwe abrikozenpitten en amandelen

Voorzichtig met rauwe abrikozenpitten en amandelen
nieuws 23/06/2016

De FOD Volksgezondheid raadt aan om geen rauwe abrikozenpitten, gemalen rauwe abrikozenpitten of rauwe bittere amandelen te eten. De meeste van deze producten bevatten amygdalin, een natuurlijke stof die tijdens het eten in het giftige blauwzuur of cyanide wordt omgezet.

lees meer »

Het is bewezen: een appel per dag doet langer leven

nieuws 24/04/2016

Je hoort het al jaren: ‘an apple a day keeps the doctor away’. Onderzoekers van de universiteit van West-Australië besloten om hier concrete bewijzen aan te hangen. Uit de resultaten van hun onderzoek blijkt dat mensen die dagelijks een appel eten, het risico op vroegtijdige dood met 35 procent verkleinen.

lees meer »

Bewaargids voor groenten en fruit

dossier 4/04/2016

Op welke manier worden verse groenten en fruit het best bewaard om optimaal van de voedingsstoffen maar ook van de lekkere smaak te kunnen genieten? Je vindt hieronder een lijst met bewaartips voor 30 soorten groenten en fruit.

lees meer »

Deze voedingsmiddelen helpen je op gewicht te blijven

nieuws 27/03/2016

epaalde soorten fruit en groenten helpen je makkelijker je gewicht te behouden of zelfs gewicht te verliezen. Dat blijkt uit een grootschalige Amerikaanse studie. Het gaat vooral om groenten en fruit die rijk zijn aan flavonoïden, organische verbindingen die tot de antioxidanten gerekend worden.

lees meer »

Is een sapkuur echt gezond?

Is een sapkuur echt gezond?
nieuws 23/01/2016

Veel mensen denken dat een sapkuur gezond is: een weekje sap drinken zou uw spijsverteringsstelsel de nodige rust geven, het zou uw lichaam reinigen of 'ontgiften' en het zou ook helpen om af te vallen. Vruchten- en/of groentesappen bijvoorbeeld, of bij sommige kuren alleen water of (kruiden)thee.

lees meer »

Waarom moeten we meer groenten en fruit eten?

Waarom moeten we meer groenten en fruit eten?
nieuws 2/12/2015

We weten allemaal dat we meer groenten, fruit en graanproducten en minder dierlijk voedsel moeten eten. In de nieuwe 'Richtlijnen Gezonde Voeding' van de Nederlandse Gezondheidsraad wordt uitgelegd waarom en worden tegelijk ook een aantal voedingsmythes uit de wereld geholpen.

lees meer »

Potjesvoeding vaak te zoet

Potjesvoeding vaak te zoet
nieuws 29/09/2015

Babyvoeding van diverse fabrikanten bevat een grote hoeveelheid groenten en fruit, maar smaakt vaak te zoet. Daardoor wennen kinderen niet aan andere smaken van groente en fruit zoals bitter en zuur. Hierdoor wennen kinderen niet aan andere smaken van groente en fruit, zoals bitter of zuur.

lees meer »

Zijn pitten van appels, peren en ander fruit giftig?

Zijn pitten van appels, peren en ander fruit giftig?
nieuws 26/07/2015

De pitten van appels, peren, abrikozen en ander fruit bevatten de grondstoffen voor blauwzuur (cyanide). Maar dat dodelijke gif ontstaat pas als de pitten geplet worden en met water in contact komen. Als u erop knabbelt, met andere woorden.

lees meer »

Appelen - het hele jaar door?

dossier 1/04/2015

Het hele jaar door knapperige appelen van eigen bodem. Hoe kan dat? Hoe slaagt men erin appelen zodanig te bewaren dat ze ook nog na enkele maanden nauwelijks in kwaliteit verschillen van de pas geoogste appelen?

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram