dementie

Einde aan onzekerheid dankzij vroegere diagnose Alzheimer

nieuws 27/04/2021

Tot vijf jaar geleden had men pas absolute zekerheid over de diagnose van alzheimer bij overlijden. Het merendeel van de patiënten heeft liever zekerheid over de diagnose van de ziekte van Alzheimer en wil niet jarenlang blijven zitten met vermoedens en onduidelijkheid.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Lezen en schrijven houdt het oude brein fit

nieuws 13/04/2022

Lezen, schrijven en andere hersenstimulerende activiteiten houden onze hersenen gezond en fit op onze oude dag. Ouderen die regelmatig aan dit soort activiteiten doen, hebben een kleinere kans om aan geheugenverlies te lijden.

lees meer »

Geneesmiddelen met ergotderivaten verboden

nieuws 7/05/2021

Geneesmiddelen die ergotderivaten bevatten mogen niet langer gebruikt worden voor de preventie van migraine en voor de behandeling van stoornissen van de bloedsomloop (zoals claudicatio intermittens, de ziekte van Raynaud,

lees meer »

Hoe krijg je (geen) Alzheimer-dementie?

nieuws 13/07/2022

Er is geen enkelvoudige of eenduidige oorzaak van Alzheimer-dementie aan te wijzen. Wel kent men een aantal “risicofactoren”, dit zijn toestanden die de ziekte zouden kunnen in de hand werken.

lees meer »

Minder gevallen van dementie dan gedacht

nieuws 6/07/2022

Hoewel het absolute aantal mensen met dementie door de vergrijzing van de bevolking de komende jaren zeker verder zal stijgen, zal deze toename wellicht minder explosief zijn dan eerder is voorspeld.

lees meer »

Vis eten goed voor hersenen

nieuws 6/05/2021

Wekelijks minstens één keer vis eten, kan helpen om de hersenen in goede conditie te houden en zou mogelijk ook het optreden van dementie kunnen vertragen.

lees meer »

Slaapapneu vermindert geheugenfunctie

nieuws 20/08/2019

Bij oudere vrouwen blijkt slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen (sleep-disordered breathing) de kans op geheugenstoornissen te verhogen in vergelijking met mensen zonder SDB.

lees meer »

Onderbroken slaap slecht voor geheugen

nieuws 13/05/2021

Een onderbroken nachtrust is slecht voor het geheugen, althans bij muizen. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie gepubliceerd in het vakblad Proceedings of the National Academy of Science .

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram