voeding

Ieder ingenomen substantie die voedsel voorziet voor het lichaam.

1624 artikels over voeding , per
Bekijk

Voorzichtig met rauwe abrikozenpitten en amandelen

Voorzichtig met rauwe abrikozenpitten en amandelen
nieuws 23/06/2016

De FOD Volksgezondheid raadt aan om geen rauwe abrikozenpitten, gemalen rauwe abrikozenpitten of rauwe bittere amandelen te eten. De meeste van deze producten bevatten amygdalin, een natuurlijke stof die tijdens het eten in het giftige blauwzuur of cyanide wordt omgezet.

lees meer »

Koken met kinderen, leerrijk en leuk

Koken met kinderen, leerrijk en leuk
dossier 20/06/2016

Nog op zoek naar een kindvriendelijke activiteit voor thuis? Ga eens samen met de kinderen aan de slag in de keuken. Experimenteer naar hartelust en ontdek samen nieuwe smaken en lekkere combinaties.

lees meer »

Hebben we een tekort aan vitamine K?

Hebben we een tekort aan vitamine K?
nieuws 19/06/2016

Recent verschenen er berichten in de pers over een tekort aan vitamine K. Volgens onderzoekers van de universiteit van Maastricht zou liefst 40 % van de Nederlanders een ernstig tekort aan vitamine K hebben. Hierdoor kan het risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk oplopen, omdat bloedvaten hun elasticiteit verliezen.

lees meer »
1624 artikels over voeding , per
Bekijk
Wat denk jij?

Wat bevat er geen gluten?

  • Tarwe
  • Rogge
  • Haver
  • Rijst
gezondheid.be op Facebook

pub