Kerkgangers vaak te dik

nieuws Jonge Amerikanen die vaak naar de kerk gaan (één keer per week of meer), hebben op latere leeftijd vijftig percent meer kans op overgewicht dan jongeren die vrijwel niet naar de kerk gaan. Dat blijkt uit onderzoek van de Northwestern University (Illinois) onder 2400 Amerikanen die 18 jaar lang werden gevolgd
De wetenschappers bestudeerden 2433 mensen. De proefpersonen waren bij de start van het onderzoek tussen de 20 en 32 jaar oud. Alle proefpersonen werden getest op risicofactoren als diabetes, een hoge bloeddruk en roken. Die tests werden in de 25 jaar die daarop volgde regelmatig herhaald.

De oorzaak van dit verband is onduidelijk. Mogelijk speelt het feit dat religieuze mensen meer en vroeger trouwen, een rol. Gewichtstoename na het huwelijk is namelijk heel normaal is. De onderzoekers wijzen er bovendien op dat de tijd die gelovigen gebruiken om zich voor de kerk in te zetten niet gebruikt kan worden om te sporten.


Laatst bijgewerkt: juni 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram