Nieuwsbrief 4 juli

Laatst bijgewerkt: juli 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 4 juli

Moet je na het eten een uur wachten voor je gaat zwemmen?

Je hebt het vroeger zeker al gehoord, en misschien zeg je het zelf ook tegen je kinderen: "Na het eten moet je minstens een uur wachten om te gaan zwemmen". Maar is dat wel zo?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat zijn de symptomen van een borderline persoonlijkheidsstoornis?

Een borderline persoonlijkheidsstoornis (BPS) wordt ook wel emotieregulatiestoornis genoemd, omdat een van de grootste problemen het reguleren van emoties is. Daarnaast ziet men vaak een verstoring in het zelfbeeld, instabiele relaties en impulsief gedrag. We overlopen 9 prominente kenmerken.

Lees verder

Gezondheid.be

Een baby en peuter in huis? Deze 5 spelactiviteiten kunnen ze samen doen!

De hele dag een baby én een peuter vermaken kan vermoeiend zijn, en dat ze zich in verschillende ontwikkelingsstadia bevinden maakt het er niet makkelijker op. Gelukkig zijn er ook enkele activiteiten die ze samen kunnen doen.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoogteziekte voorkomen en behandelen

Een studie in Colorado Springs (VS) toont aan dat zowat een kwart van de 'laaglanders' bij aankomst tussen 1.900m en 2.900m geconfronteerd worden met hoogteziekte of Acute Mountain Sickness (AMS). Wat zijn de symptomen, en hoe gevaarlijk is hoogteziekte?

Lees verder

Gezondheid.be

Warmte-uitslag of zweetbrand: huiduitslag door zweten

Zweetbrand of warmte-uitslag (miliaria rubra of lichen tropicus) is een huidaandoening die ontstaat door zwelling en prikkeling van de zweetklieren bij warme temperaturen en in een vochtig klimaat. Ze krijgen de afmeting van een tarwekorrel of worden rood. Er kunnen ook talloze kleine blaasjes ontstaan.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 04/07/2023 , bijgewerkt op 12/07/2023
volgopfacebook

volgopinstagram