Nieuwsbrief 30 april

Laatst bijgewerkt: mei 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 30 april

Op welk tijdstip sporten om meer gewicht te verliezen?

Ochtend, middag of avond: op welk moment van de dag moet je sporten om er het meeste voordeel uit te halen? Australische wetenschappers hebben dit onderzocht en kwamen tot een duidelijk resultaat.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Gele koorts: symptomen en vaccinatie

Gele koorts is een acute virale, levensbedreigende ziekte die wordt gekenmerkt door hoge koorts, geelzucht (waaraan de ziekte haar naam ontleent) en inwendige bloedingen. Het virus wordt overgedragen door muggen. Vaccinatie is de beste bescherming: één dosis biedt levenslang bescherming.

Lees verder

Gezondheid.be

Gentherapie: langverwachte life changer voor patiënten hemofilie

ADVERTORIAL
Hemofilie, een genetische bloedstollingsziekte, veroorzaakt bij patiënten frequente bloedingen waardoor opvolging en behandelingen noodzakelijk zijn. De impact op de levenskwaliteit is groot. Gentherapie wordt geprezen als een langverwachte life changer.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Stinkende navel: wat kan ik doen?

Vind je dat je navel nogal opvallend ruikt of zelfs echt stinkt? Deze onaangename geur kan veroorzaakt worden door de ophoping van vuil of de aanwezigheid van bacteriën in de plooien van je navel. Wat moet je doen als de geur blijft ondanks het schoonmaken?

Lees verder

Gezondheid.be

Heesheid: wanneer moet je je ongerust maken?

Heesheid is meestal een onschuldig verschijnsel. Het kan een gevolg zijn van een irritatie, overbelasting of ontsteking van de stembanden in geval van reflux (brandend maagzuur) of na luid roepen, maar soms is er iets meer aan de hand. 

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 30/04/2024 , bijgewerkt op 06/05/2024
volgopfacebook

volgopinstagram