Nieuwsbrief 27 juni

Laatst bijgewerkt: juli 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 27 juni

Koolhydraten: glucose, dextrose, fructose, lactose, sucrose en sacharose

Ze hebben alle zes iets met koolhydraten en suiker te maken, maar wat is nu precies het verschil tussen al die ‘-oses’? Zijn ze allemaal dikmakers, of valt dat eigenlijk best mee?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat is een cyste?

Cysten zijn bultjes die zich in de huid of in het lichaam vormen. Vanbinnen bevatten ze lucht of vocht. De bultjes kunnen overal in het lichaam voorkomen, maar ze ontwikkelen zich meestal in de huid, eierstokken, borsten of nieren. De meeste cysten zijn niet kankerverwekkend.

Lees verder

Gezondheid.be

Dysenterie: (bloederige) diarree door besmetting met bacteriën of parasieten

Dysenterie is een zeer besmettelijke infectieziekte die vooral voorkomt in onhygiënische omstandigheden. Het is een vorm van gastro-enteritis (ontsteking van het maag-darmkanaal) die zich kenmerkt door bloederige diarree.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe verwijder je groene aanslag milieuvriendelijk en doeltreffend?

Met een hogedrukreiniger spuit je niet alleen de groene aanslag, maar ook de toplaag weg, die je houten of stenen terras beschermt. Het beschadigt ook de voegen en maakt natuursteen of klinkers nog meer poreus waardoor ze later nog extra groen gaan opslaan. Hoe kan het beter?

Lees verder

Gezondheid.be

Tips tegen brandend maagzuur tijdens je zwangerschap

Tijdens een zwangerschap stelt je lichaam alles in het werk om het kindje in je buik het perfecte nestje te bieden, waardoor je hormonen de pan uit swingen. Helaas brengt dat enkele vervelende kwaaltjes met zich mee. Zo krijgt maar liefst zeven op tien zwangere vrouwen last van brandend maagzuur.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 27/06/2023 , bijgewerkt op 03/07/2023
volgopfacebook

volgopinstagram