Nieuwsbrief 26 februari

Laatst bijgewerkt: maart 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 26 februari

Wanneer is je Body Mass Index (BMI) te hoog?

De BMI is een eenvoudige methode om na te gaan of je te weinig of te veel weegt in verhouding tot je lichaamslengte. Alhoewel er enige kritiek bestaat op de BMI (omdat hij niets zegt over het vetpercentage), blijft het een handig instrument voor een eerste gewichtstest.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Je baby laten screenen op mucoviscidose

Sinds 1 januari 2019 kunnen ouders in Vlaanderen hun pasgeboren baby laten screenen op mucoviscidose. Het doel is om deze erfelijke aandoening vóór de leeftijd van 2 maanden vast te stellen zodat de behandeling vroeger kan starten.

Lees verder

Gezondheid.be

Rozemarijn is goed voor de ogen

Een onderzoeksteam heeft ontdekt dat carnosinezuur, een bestanddeel van rozemarijn, de gezondheid van de ogen bevordert. Het zou zelfs van nut kunnen zijn als behandeling van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD) of het ontstaan van staar.

Lees verder

Gezondheid.be

Financiële tegemoetkomingen voor kinderen met diabetes

Als een kind diabetes heeft, is de impact op het dagelijkse leven groot. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal en zelfs financieel. Kinderen met diabetes hebben normaal recht op een extra zorgtoeslag bij het Groeipakket (vroegere kinderbijslag). Om welke financiële tegemoetkomingen gaat het dan precies?

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom je zweet ruikt... en waarom dat nuttig is

Wist jij dat zweet niet alleen vies ruikt, maar dat je er ook mee kunt communiceren? Als iemand bang is, dan komt er een specifieke angstgeur vrij, die jij kan ruiken. Hoe dat zit hoor je van gedragsbioloog Jasper de Groot (Radboud Universiteit Nijmegen) in dit filmpje van Universiteit van Nederland.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 26/02/2024 , bijgewerkt op 01/03/2024
volgopfacebook

volgopinstagram