Nieuwsbrief 26 december

Laatst bijgewerkt: januari 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 26 december

Wat is de beste houding op het toilet voor een vlotte stoelgang?

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar de manier waarop je op het toilet zit, kan een aanzienlijke invloed hebben op je stoelgang. Veel mensen zitten niet in de juiste houding, wat kan leiden tot problemen zoals obstipatie of aambeien.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Alles wat je moet weten over de verse vijg

Gedroogde vijgen zijn het hele jaar door verkrijgbaar, maar momenteel liggen ook de verse exemplaren in de winkelrekken. Daarvan maak je lekkere vijgenconfituur, maar er zijn nog veel andere mogelijkheden om van verse vijgen te genieten!

Lees verder

Gezondheid.be

Wat moet je doen bij een vuurwerkletsel?

Bij het afsteken van vuurwerk gebeuren er elk jaar ongevallen, zowel bij de vuurwerkmakers als bij de omstaanders. Áls het misgaat, zijn de gevolgen meestal (zeer) ernstig: oogletsels en/of brandwonden op handen, armen en hoofd. Hoe help je gewonden, en hoe kan je ongelukken voorkomen?

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is muziektherapie en wie heeft er baat bij?

Intuïtief hebben mensen altijd muziek gebruikt om bepaalde gevoelens een plaats te kunnen geven, zich te ontspannen of om energie op te doen. Vandaag wordt het erkend als een volwaardige therapie.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom kiezen we bijna allemaal een partner die op ons lijkt?

Socioloog dr. Ellen Verbakel constateert dat hele persoonlijke wensen zoals 'economisch zelfstandig' of 'houdt van Bach' simpelweg te maken hebben met het feit dat mensen een partner willen die veel op hen lijkt.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 26/12/2023 , bijgewerkt op 09/01/2024
volgopfacebook

volgopinstagram