Nieuwsbrief 26 april

Laatst bijgewerkt: mei 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 26 april

EMDR: therapie voor verwerking van trauma

Bepaalde gebeurtenissen zoals verkeersongevallen, seksueel misbruik, natuurrampen... kunnen een blijvende indruk nalaten en je ernstig hinderen in je dagelijks leven. Bij zulke vormen van traumatische stress kan men EMDR overwegen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Chlamydia pneumoniae: oorzaak van luchtweginfecties en chronische ziekten

Chlamydia pneumoniae is een bacteriesoort die voornamelijk luchtweginfecties veroorzaakt, zoals longontsteking, bronchitis en sinusitis. Daarnaast zou er ook een link zijn met chronische aandoeningen zoals astma en neurodegeneratieve ziektes zoals alzheimer.

Lees verder

Gezondheid.be

Westnijlvirus en westnijlkoorts in België?

Meestal is besmetting met het westnijlvirus onschuldig, maar het kan ook neurologische aandoeningen veroorzaken, wat kan leiden tot verlamming of zelfs de dood. De kans op een uitbraak in België wordt groter, en dat baart het Instituut voor Tropische Geneeskunde zorgen.

Lees verder

Gezondheid.be

Is kokosolie gezonder dan andere olie?

Kokosolie zou het ideale vet zijn om te bakken, en ook allerlei gezondheidsvoordelen hebben. Maar klopt dat eigenlijk wel?

Lees verder

Gezondheid.be

Recept: tomatensoep

Een allemansvriend, met of zonder balletjes. Veel liefhebbers zweren bij hun eigen recept. Wij kiezen resoluut voor deze versie.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 26/04/2024 , bijgewerkt op 06/05/2024
volgopfacebook

volgopinstagram