NIeuwsbrief 22 september

Laatst bijgewerkt: oktober 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 22 september

Microplastics in vis: moeten we ons zorgen maken?

Jaarlijks produceren we met zijn allen zo’n 300 miljoen ton aan plastic afval. Een groot deel daarvan belandt in onze oceanen en bijgevolg ook op het menu van alles wat erin leeft. Hoe veilig is het nog om vis en schaaldieren te eten? We bespraken het met professor Eric De Maerteleire, bio-ingenieur en doctor in de Landbouwkundige en Toegepaste Biologische Wetenschappen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Roken tegen stress? Integendeel: roken geeft stress

Hoewel tabak een ontspannend effect heeft, is dat van heel korte duur. Sterker zelfs, roken werkt stress en angst net in de hand. Hoe dan? En kan stoppen met roken dan stress verminderen?

Lees verder

Gezondheid.be

Tien vragen over nierstenen beantwoord

Nierstenen kunnen heel pijnlijk zijn. Wat is de oorzaak van zo een nierkoliek, en hoe kan je de nierstenen verwijderen? Alle info, verzameld in 10 vragen.

Lees verder

Gezondheid.be

Duizeligheid: de symptomen en behandeling van een evenwichtsstoornis

De verbinding tussen je centrale zenuwstelsel en je hersenen zorgt ervoor dat je stevig op je voeten staat. Als die verbinding wordt aangetast, ontstaan evenwichtsproblemen. Houden de evenwichtsklachten aan, dan ga je het best naar de dokter, want dat kan wijzen op een medisch probleem.

Lees verder

Gezondheid.be

Wanneer kies je voor een epidurale verdoving of ruggenprik?

Een epidurale verdoving of ruggenprik is de meest doeltreffende en veilige methode van pijnstilling tijdens de arbeid en de bevalling. Ongeveer zeventig procent van de vrouwen bevalt in ons land met een epidurale verdoving. Wanneer vraag je een epidurale, en wanneer is het niet mogelijk?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 22/09/2023 , bijgewerkt op 03/10/2023
volgopfacebook

volgopinstagram