Nieuwsbrief 22 juni

Laatst bijgewerkt: juni 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 22 juni

Lage rugpijn: mogelijke oorzaken en wat kan je doen?

Zeven op tien mensen tussen 35 en 64 jaar hebben last van lage rugpijn. Dat vooral de onderrug wordt getroffen is niet zo verwonderlijk als men weet dat dat deel van de rug het zwaarste gewicht moet torsen. We belasten onze onderrug nog eens extra zwaar door ons zittend leven.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat zijn de oorzaken van vaginale droogheid en wat kan je eraan doen?

Vaginale droogheid wordt veroorzaakt door veranderingen in het slijmvlies van de vagina, en dat kan verschillende oorzaken hebben. Ook de bloeddoorstroming speelt een rol bij de bevochtiging.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarvoor kan je bleekmiddel (javel) gebruiken?

Bleekmiddel of javel is een krachtig en goedkoop desinfectiemiddel waarmee je je hele huis kan schoonhouden. Het is een chemisch middel, wat betekent dat het bij contact ook kan irriteren en schadelijke dampen kan afgeven. Bleekmiddel moet je dus altijd verdunnen.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat moet je doen bij een bloeddrukval?

Meestal is een bloeddrukval niks om je zorgen over te maken, maar als het vaak voorkomt - ook orthostatische hypotensie genaamd - of als hij zeer ernstig is en je nog andere symptomen ervaart, moet je medische hulp zoeken. Het kan dan een signaal zijn van hartfalen.

Lees verder

Gezondheid.be

Podcast: metabool syndroom en koolhydraatarm dieet

Een voedingspatroon met minder koolhydraten en juist meer vetten geeft vaak hele goede resultaten. Diëtist Conny Hoek legt uit waarom en of een koolhydraatarm dieet nog meer voordelen heeft. Op je bloeddruk en cholesterol bijvoorbeeld.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 22/06/2023 , bijgewerkt op 29/06/2023
volgopfacebook

volgopinstagram