Nieuwsbrief 2 mei

Laatst bijgewerkt: mei 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 2 mei

Euthanasie bij dementie

Momenteel krijgt één op de vijf personen te maken met dementie. Hoe ouder we worden, hoe meer kans we hebben op deze ziekte, en we worden almaar ouder. Voor veel dementerenden geldt dat ze zichzelf verliezen en aftakelen. De vraag naar euthanasie bij vergevorderde dementie is dan ook een onderwerp dat leeft bij veel mensen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Bruine vlekken: moet je je zorgen maken over ouderdomswratten?

Soms worden seborroïsche keratosen (ook wel seborroïsche wratten of ouderdomswratten genoemd) verward met moedervlekken, maar het zijn goedaardige, oppervlakkige huidgezwellen. Ze komen vaak voor, vooral bij mensen ouder dan 50 jaar.

Lees verder

Gezondheid.be

Kun je kinkhoest krijgen als je gevaccineerd bent?

Het is mogelijk om kinkhoest op te lopen als je gevaccineerd bent. Dat komt omdat de effectiviteit van het vaccin na verloop van tijd afneemt. Op tijd een boostervaccin krijgen is dus noodzakelijk om een optimale bescherming te behouden, maar desondanks bestaat er nog steeds een risico om een minder ernstige vorm van de ziekte op te lopen.

Lees verder

Gezondheid.be

Lupus en voeding: wat (niet) eten?

Er zijn geen verboden voedingsmiddelen bij systemische lupus of systemische lupus erythematosus (SLE). Specialisten zijn het er echter wel over eens dat patiënten bepaalde voedingsmiddelen moeten vermijden en een zo gezond mogelijk dieet moeten volgen om de symptomen onder controle te houden. Wat zijn hun aanbevelingen rond voeding?

Lees verder

Gezondheid.be

Obesitaschirurgie: 10 veel voorkomende problemen na maagverkleining

Obesitaschirurgie is vandaag de dag heel veilig. Toch kunnen er enkele vroeg- of laattijdige ongewenste effecten optreden. Dat zijn voornamelijk spijsverteringsklachten. Met deze tips hou je de problemen onder controle.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 02/05/2024 , bijgewerkt op 06/05/2024
volgopfacebook

volgopinstagram