Nieuwsbrief 19 april

Laatst bijgewerkt: april 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 19 april

Is slapen met oordoppen ongezond?

Slapen met oordopjes wordt over het algemeen als veilig beschouwd en kan zelfs de slaapkwaliteit verbeteren door storende geluiden te blokkeren. Er zijn echter enkele voorzorgsmaatregelen die je in acht moet nemen om gezondheidsproblemen te vermijden.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Zwangerschap en kanker: bestraling heeft geen impact op ontwikkeling baby

Wegens gebrek aan langetermijnresultaten over de impact van radiotherapie tijdens de zwangerschap, geven artsen vaak de voorkeur aan een alternatieve kankerbehandeling zoals chemotherapie, maar dat kan de slaagkansen beïnvoeden. Uit een langlopende studie blijkt nu dat bestraling veilig is voor het ongeboren kind. 

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom moet je bij MRI-scans tatoeages melden?

Als je een MRI-scan moet laten maken, moet je op verschillende dingen letten. Je mag bijvoorbeeld geen kleding dragen waarin metaal zit, je moet sieraden afdoen en mag bij een scan van het hoofd geen make-up dragen. Zelfs tatoeages moet je melden. Maar waarom?

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom klakt mijn baby met zijn tong?

Baby's en peuters maken vaak intrigerende geluiden. Voor een ouder is het niet altijd gemakkelijk om te weten of deze geluidjes normaal zijn of op een onderliggend probleem wijzen. Klakt je baby met zijn tong en vraag je je af wat dit betekent? We sommen een paar mogelijke redenen op.

Lees verder

Gezondheid.be

Recept: kabeljauw met asperges, eryngii en noilly-prat-saus

Asperges à la flamande? Lekker! Maar je kan ze ook verwerken in dit gerecht met kabeljauw, paddenstoelen en een vermoutsaus. Laat je verrassen door de combinatie van deze ingrediënten en geniet van een gezonde maaltijd boordevol smaak.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 19/04/2024 , bijgewerkt op 25/04/2024
volgopfacebook

volgopinstagram