Nieuwsbrief 18 april

Laatst bijgewerkt: april 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 18 april

Prof. palliatieve geneeskunde Wim Distelmans: 'Vier medische opties aan het levenseinde'

Bij de helft van alle overlijdens in Vlaanderen gaat het om géén ‘natuurlijk’ overlijden. Bij de andere helft wordt het tijdstip van overlijden medisch beïnvloed door één of andere beslissing. In dat geval zijn er vier opties, zo vertelt Wim Distelmans, professor palliatieve geneeskunde.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Terminale of palliatieve sedatie: richtlijn en het verschil met euthanasie

Palliatieve, terminale of gecontroleerde sedatie is het in diepe slaap brengen van een (terminale) patiënt. Het doel is het verlichten van het lijden. Het verlagen van het bewustzijn is een middel om dat te bereiken. Aan welke voorwaarden moet worden voldaan, en wat is het verschil met euthanasie?

Lees verder

Gezondheid.be

Gratis gids over nalatenschap en testament

PARTNERSHIP
Wil je dat je nalatenschap volgens jouw wensen wordt verdeeld? Stel het opmaken van een testament dan niet uit. Een testament geeft je controle over wie wat krijgt en voorkomt problemen bij nabestaanden. Vraag nu de gratis gids aan met 21 veelgestelde vragen (en antwoorden) over nalaten en het maken van een testament.

Vraag de gids aan

Gezondheid.be

Vraag raad bij het opmaken van je testament

PARTNERSHIP
Hoe eenvoudig of ingewikkeld het is om je testament te maken, hangt van verschillende factoren af. Laat je vrijblijvend en kosteloos adviseren door de juristen van Kom op tegen Kanker.

Gratis advies

Gezondheid.be

Levenseinde: wat is een negatieve wilsverklaring?

Met een voorafgaande ‘negatieve’ wilsverklaring kan men vastleggen welke onderzoeken of behandelingen men niet meer wenst wanneer men op dat moment zelf de beslissing niet meer zou kunnen nemen als gevolg van wilsonbekwaamheid.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 18/04/2024 , bijgewerkt op 25/04/2024
volgopfacebook

volgopinstagram