Nieuwsbrief 16 juni

Laatst bijgewerkt: juni 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 16 juni

Hoe gezond is seks nu eigenlijk?

Seks en intimiteit zijn niet alleen belangrijk voor je relatie en je emotionele welzijn, ze zijn ook een zegen voor je fysieke gezondheid. Tien redenen waarom regelmatig actief zijn in bed goed is voor lichaam en geest.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Zwemmen in vervuild (zwembad)water: welke ziektes kan je krijgen?

Om af te koelen gaat er niets boven een duik in het water van een zwembad, rivier of meer. Maar water kan besmet zijn met parasieten, bacteriën of zelfs virussen die infecties kunnen overbrengen. Maagdarmziekten, huiduitslag, oor-, neus- en keelinfecties bijvoorbeeld.

Lees verder

Gezondheid.be

Alles wat je moet weten over zout

Zout is een minerale verbinding van natrium en chloride. Het wordt gewonnen uit onder andere water, ondergrondse grotten, meren, vulkanen en zelfs woestijnen. Zout is er in vele verschillende kleuren, vormen en smaken.

Lees verder

Gezondheid.be

Het vaccin tegen tekenencefalitis (TBE), wanneer nodig?

Tekenbeten zijn meestal ongevaarlijk, maar kunnen wel ziektes veroorzaken. Lyme bijvoorbeeld, maar ook tekenencefalitis. Dat is een hersen(vlies)ontsteking die gewoonlijk enkel tot milde klachten leidt, maar in zeldzame gevallen levensgevaarlijk kan zijn.

Lees verder

Gezondheid.be

Borstvoeding: heeft een keizersnede effect op je melkproductie?

Sommige vrouwen kunnen na een keizersnede zonder problemen borstvoeding geven, terwijl andere vrouwen die een vaginale bevalling hebben gehad, een mindere borstvoedingsstart kennen. Er zijn wel enkele zaken die de borstvoeding kunnen bemoeilijken.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 16/06/2023 , bijgewerkt op 21/06/2023
volgopfacebook

volgopinstagram