Nieuwsbrief 15 juni

Laatst bijgewerkt: juni 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 15 juni

Is naakt slapen tijdens een hittegolf een goed idee?

In slaap vallen tijdens een hittegolf kan soms moeilijk zijn. Je denkt er goed aan te doen om naakt te slapen als de kamer warm is, maar eigenlijk is net het omgekeerde waar. Een woordje uitleg.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hitteslag en zonneslag: symptomen en behandeling

Hoewel ze ongeveer dezelfde symptomen hebben en dezelfde maatregelen vergen, zijn een zonnesteek of zonneslag en een hitteslag of hitteberoerte verschillende problemen. Wat is het verschil, en hoe kan je ze voorkomen en behandelen?

Lees verder

Gezondheid.be

Zon en psoriasis

Het zonnige en droge weer heeft een zeer gunstige invloed op psoriasis, maar het kan ook zijn dat de warmte en het zonlicht van lente en zomer de ontsteking aanwakkeren. Welke voorzorgen neem je best?

Lees verder

Gezondheid.be

Sofrologie: een waardevol middel tegen stress

"Als we onder druk staan, geeft het lichaam signalen: knarsetanden, vastzittende schouders, spanningshoofdpijn... Sofrologie kan een pauzeknop zijn, een moment van recuperatie waarbij de stresshormonen dalen," vertelt Annick Hoefnagels, docent-sofroloog.

Lees verder

Gezondheid.be

De beste voorbereiding en studiemethode voor je examens

Markeren, samenvatten en herlezen: zo leer je het beste voor je toets… toch? Onderwijspsycholoog Gino Camp (Open Universiteit) legt in deze video uit dat dat helemaal geen effectieve leermethodes zijn.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 15/06/2023 , bijgewerkt op 21/06/2023
volgopfacebook

volgopinstagram