Nieuwsbrief 10 juli

Laatst bijgewerkt: juli 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 10 juli

‘Mogelijk kankerverwekkend’: hoe schadelijk is aspartaam?

Aspartaam kwam vroeger al in opspraak, maar de onderzoeken bleken niet altijd betrouwbaar, waardoor men de stof veilig achtte voor gebruik. De WHO zet aspartaam nu op de lijst van mogelijk kankerverwekkende stoffen. Hoe schadelijk is de zoetstof?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hallux valgus: oorzaak, symptomen en behandeling

Hallux valgus betekent letterlijk ‘scheefstand van de grote teen’. Bij deze aandoening staat het middenvoetsbeentje vóór de grote teen naar binnen, maar de teen zelf wijst naar buiten (= valgusstand). Daardoor ontstaat een knobbel aan de zijkant van de voet waar de grote teen begint.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat moet je doen bij een schaafwond?

ADVERTORIAL
Een fietsrit met familie of vrienden is leuk, maar als iemand ten val komt, dan slaat de sfeer snel om. Gaat het om een diepe schaafwond, die hevig bloedt of tekenen van infectie vertoont, zoals roodheid, zwelling, warmte en pijn, schakel je sowieso best de huisarts in, maar meestal kan je een schaafwond zelf verzorgen in enkele eenvoudige stappen.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat moet er in je reisapotheek?

Wie op reis vertrekt, kan maar beter een reisapotheek meenemen. De inhoud ervan is natuurlijk afhankelijk van je reisbestemming (dichtbij, de tropen, de bergen…), van je vervoer (vb auto of vliegtuig) en het type reis (avontuurlijk of niet), maar hier alvast een basischecklist.

Lees verder

Gezondheid.be

Recept: groene ontbijtsmoothie

De combinatie van diepvriesmango en avocado maakt deze smoothie extra romig. Tel daar de komkommer en spinazie bij, en je hebt een echte vitaminebom!

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 10/07/2023 , bijgewerkt op 18/07/2023
volgopfacebook

volgopinstagram