Taboulé van bloemkool met kikkererwten en granaatappel

TABOULEH BLOEMKOOL KIKKERERWT GRANAATAPPEL-645.jpg

recepten

2 porties
30 minuten

Ingrediënten

  • 1/2 (of één kleintje) bloemkool, in roosjes
  • 1 granaatappel
  • 140 g kikkererwten (uit bokaal of blik)
  • olijfolie
  • 1/2 sap van limoen
  • verse munt, in stukjes gescheurd
  • 2 el blanke amandelen, grof gehakt
  • een snufje ras el hanout (kruidenmengeling in de supermarkt)
  • zwarte peper
  • een snufje zeezout
  • 6 zongedroogde tomaatjes, in stukjes

Bereiding

Mix de bloemkoolroosjes in een keukenmachine of blender tot kleine korrels. Mix niet te lang zodat het geen moes wordt.
Rol de granaatappel over het werkblad terwijl je er hard op duwt. Snijd de vrucht in tweeën en verwijder de pitjes door met een lepel op de schil te kloppen.
Meng 3 el olijfolie met het sap van de limoen en voeg wat verse munt en koriander toe.
Rooster de amandelen in een antiaanbakpan zonder vetstof.
Bak de couscous van bloemkool een paar minuten in de pan in een klein beetje olijfolie. Voeg de ras el hanout toe en kruid met peper en zout.
Meng met de overige ingrediënten en werk af met nog wat verse kruiden.

nooit meer dieten 2.jpg

www.nooitmeerdiëten.be

www.sanamethode.be


bron: boek Nooit Meer Diëten 2 - Sandra Bekkari

Laatst bijgewerkt: april 2018

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram