Tien tips om de herfst gezond en fit door te komen

ad_Xtra_App_05245.jpg

nieuws Nu de koude en natte seizoenen aangebroken zijn, is het essentieel om ook je gezondheids- en huidverzorgingsroutine aan te passen. Met deze tien tips houd je je lichaam, haar en huid in topconditie.

  1. Hydraterende crème: Koeler weer kan leiden tot een droge huid. Gebruik daarom geregeld een rijke vochtinbrengende crème om je huid gehydrateerd te houden.
  2. Zonnebrandcrème: Ook in de herfst kunnen we onze huid best beschermen tegen UV-stralen. Blijf je huid dus beschermen met zonnebrandcrème, vooral als je veel buiten bent.
  3. Gezonde voeding: Kies voor seizoensfruit en -groenten zodat je dagelijks essentiële vitaminen en antioxidanten opneemt. Voor sommige mensen kunnen vitaminesupplementen helpen om aan de dagelijkse optimale dosis te komen. Zo zullen oudere mensen in de herfst en winter sneller te maken krijgen met een vitamine D-tekort omdat ze minder buiten komen en hun huid minder goed zonlicht opneemt. Vraag altijd raad aan je arts alvorens je voor vitaminesupplementen kiest.
  4. Haarverzorging: In de herfst en winter kan je haar droger worden dan normaal. Het zal ook gemakkelijker splijten, breken en pluizen. Je haar zal meer dan ooit nood hebben aan een voedende shampoo, crème en eventueel ook af en toe een haarmasker. Vergeet ook je hoofdhuid niet en haal een hoofdhuid massageborstel in huis. Het masseren van de hoofdhuid stimuleert de haargroei en verwijdert dode huidcellen.
  5. Warm douchen: Gebruik warm, maar geen heet water tijdens het douchen om te voorkomen dat je de natuurlijke oliën van je huid verwijdert. Kies voor een fysiologische zeep als je een gevoelige huid hebt, zeker als je last hebt van eczeem of psoriasis.
  6. Handschoenen: Bescherm je handen tegen de kou door handschoenen te dragen als je buiten bent. Na het wassen kan je de handen extra hydrateren met een verzorgende handcrème.
  7. Lichaamsbeweging: Zorg voor een actieve levensstijl om je lichaam gezond te houden. Activiteiten kan je zowel buitenshuis als binnenshuis inplannen. Geniet bijvoorbeeld van een ontspannende boswandeling of rol thuis je yogamat uit en ga voor enkele verstevigende oefeningen. 
  8. Zorg voor voldoende slaap: We raden af om bij slaapproblemen naar slaapmedicatie te grijpen zonder doktersadvies. Wie ’s avonds moeilijk in slaap valt, kan misschien al baat hebben bij een massagebalsem, een kussenspray of een kalmerende thee om te ontspannen na een drukke dag? Een slaapbeugel tegen snurken en/of oorstoppen kunnen ook wonderen doen.
  9. Aromatherapie: Etherische oliën kunnen bijdragen tot een betere gezondheid. Eucalyptus bij een verkoudheid bijvoorbeeld, of lavendel voor een betere nachtrust, maar wist je dat je etherische oliën niet rechtstreeks op je huid mag aanbrengen? Een luchtbevochtiger of verstuiver helpt om de geur subtiel in de kamer te verspreiden. 
  10. Neusspoelmiddel: Zowel voor kinderen als voor volwassenen is fysiologisch water onmisbaar in de koudere maanden van het jaar. Het is wetenschappelijk bewezen dat regelmatig je neus spoelen helpt om symptomen van onder andere een verkoudheid en sinusitis te verlichten. Ook preventieve neusdouches kunnen trouwens vruchten afwerpen. 

Als je deze 10 tips volgt, kun je genieten van de schoonheid van de herfst en er tegelijkertijd voor zorgen dat je gezondheid, haar en huid in topvorm blijven. Alle producten uit de lijst kan je trouwens bestellen bij Newpharma via de Xtra-app van Colruyt Group. Je hebt via de app toegang tot meer dan 40.000 apotheek- en parafarmaceutische producten, zo bespaar je tijd én geld. Heb je de app nog niet? Je kan ‘m hier downloaden

bron: Ingezonden mededeling Xtra

Laatst bijgewerkt: oktober 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram