reizen

Hoe drinkwater ontsmetten?

Hoe drinkwater ontsmetten?
nieuws 19/07/2014

In landen met een lage hygiënische standaard is het beter om geen leidingwater te drinken, en uiteraard ook geen water uit een beek of rivier. Kook of ontsmet (leiding)water altijd voor u het drinkt. Welke methode(s) gebruikt u het best om water geschikt te maken als drinkwater?

lees meer »

Bestaan er alternatieven voor DEET-insectenrepellent?

Bestaan er alternatieven voor DEET-insectenrepellent?
nieuws 16/07/2014

DEET (N,N-diethyl-meta-toluamide) is al bekend van in de jaren vijftig van de vorige eeuw en is nog altijd de meest effectieve en meest gebruikte insectenwerende stof en volgens vele onderzoeken de beste en veiligste keuze voor de reiziger die goed beschermd wil zijn.

lees meer »

Hondsdolheid: voorzichtig met dieren in het buitenland

Hondsdolheid: voorzichtig met dieren in het buitenland
nieuws 10/07/2014

Alhoewel de ziekte in de meeste West-Europese landen niet meer voorkomt, wordt ze soms toch nog aangetroffen, ook in ons land. Meestal gaat het dan om dieren die uit het buitenland zijn geïmporteerd. Zo werden in ons land in 2007 en 2008 twee gevallen van hondsdolheid vastgesteld.

lees meer »

Is DEET-insectenrepellent veilig voor kinderen?

Is DEET-insectenrepellent veilig voor kinderen?
nieuws 9/07/2014

Geregeld duiken er berichten op dat het insectenwerend middel DEET (N,N-diethyl-meta-toluamide) beter niet gebruikt wordt bij kinderen. Dat klopt niet: indien juist gebruikt is DEET ook voor kinderen de beste en veiligste keuze als insectenwerend middel.

lees meer »

Zonnebank en gezondheid gaan niet samen

nieuws 15/06/2014

De pas opgerichte Alliantie voor de Preventie van Huidkanker, een initiatief van de Stichting tegen Kanker, roept de overheid op om een strenger wettelijk kader op te stellen voor de controles van zonnebanken.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Voorzichtig met koffergastoestellen

nieuws 2/06/2014

De afgelopen jaren zijn enkele incidenten gemeld met koffermodel gaskooktoestellen die worden gebruikt op de camping, en voor steengrillen in restaurants. Onderzoek door de NVWA toont aan dat dit type gaskooktoestel kan ontploffen als het gasbusje te heet wordt.

lees meer »

Gezondheidspas reizen 2014

nieuws 4/04/2014

De Gezondheidspas Reizen bevat basisinformatie over gezond en veilig reizen en adviezen bij de voorbereiding van uw reis: aanbevolen vaccinaties, samenstelling van de reisapotheek, enz.

lees meer »

Gember tegen zwangerschapsmisselijkheid en reisziekte

Gember tegen zwangerschapsmisselijkheid en reisziekte
nieuws 27/03/2014

Misselijkheid en braken is een veel voorkomende klacht die tal van oorzaken kan hebben. Het kan een gevolg zijn van een maag- of darminfectie (bijvoorbeeld na het eten van besmet voedsel), een voedselallergie of –intolerantie, een indigestie (omdat u teveel hebt gegeten of gedronken), migraine, een hersenschudding, een kankerbehandeling, evenwichtsstoornissen (bijvoorbeeld reisziekte), zwangerschap enzovoorts.

lees meer »

Vliegtuiglawaai is slecht voor het hart

Vliegtuiglawaai is slecht voor het hart
nieuws 6/03/2014

Mensen die in de nabijheid van een luchthaven wonen en blootgesteld worden aan hoge niveaus van vliegtuiglawaai, slapen niet alleen slechter maar hebben ook een verhoogde kans op hart- en vaatziekten en een beroerte.

lees meer »

Op het vliegtuig met een gipsverband

Op het vliegtuig met een gipsverband
nieuws 25/02/2014

Als u wil vliegen met een gebroken arm of been in gips moet u bij het inchecken een verklaring van de arts kunnen voorleggen waarin staat dat u gezond genoeg bent om te reizen.

lees meer »

Gevreesde tijgermug in België gesignaleerd

nieuws 19/01/2014

Sinds vorige zomer volgen onderzoekers van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) een populatie Aziatische tijgermuggen (Aedes albopictus) op in een bandenimportbedrijf in de buurt van de Antwerpse haven.

lees meer »

Geen muggenmelk met DEET in handbagage

nieuws 2/09/2013

Reizigers op Brussels Airport (Zaventem) kunnen dezer dagen voor een verrassing komen te staan. Antimuggenproducten met het bestanddeel DEET mogen niet meer in de handbagage en verdwijnen bij de controle in de afvalbak.

lees meer »

Uitbraak van hepatitis A in Noord-Italië

nieuws 29/08/2013

Sinds begin dit jaar zijn al meer dan 350 gevallen van hepatitis A vastgesteld in Noord-Italië. Dat is toename met 70% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Bijna de helft van de zieken moest opgenomen worden in het ziekenhuis.

lees meer »

Een gezonde picknick

Een gezonde picknick
dossier 13/08/2013

Een mand vol lekkere en gezonde hapjes en wat extra tips maken een gezonde, zomerse picknick compleet. En wat extra beweging scherpt de conditie en de appetijt aan.

lees meer »

Medische noodgevallen in de lucht

Medische noodgevallen in de lucht
nieuws 5/08/2013

Flauwvallen is het meest voorkomende medische probleem tijdens commerciële vluchten. Daarna volgen ademhalingsproblemen, misselijkheid en braken. Medische noodgevallen leiden echter zelden tot de dood van een passagier.

lees meer »

Babyvoeding op reis

Babyvoeding op reis
nieuws 20/07/2013

Een kind heeft een vast eet- en drinkritme. Probeer dat ook op reis te volgen. Stop regelmatig met de auto om iets te drinken en te eten.

lees meer »

Na mazelen ook rodehond in Nederlandse Biblebelt

nieuws 18/07/2013

Sinds mei zijn de mazelen uitgebroken in de zogenaamde ‘bible belt’ in Nederland. Dat is een gordel die begint in Zeeland en over Den Haag en Utrecht naar het noorden loopt en waar veel streng gereformeerde protestanten wonen die hun kinderen om religieuze redenen niet laten inenten.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram