kip

Kippenvlees is het vlees dat afkomstig is van de kip. Het is een van de meest gegeten vleessoorten ter wereld. Kippenvlees wordt, net als het vlees van ander gevogelte, witvlees genoemd. De grootste risico's bij kippenvlees zijn de bacteriën salmonella, campylobacter en listeria.

17 artikels over kip , per
Bekijk

Moet u kip afspoelen met water voor het koken?

Moet u kip afspoelen met water voor het koken?
tips 15/02/2017

Veel mensen spoelen een kippenfilet (maar ook rauwe vis, garnalen...) met water voor ze de kip bereiden. Ze denken ten onrechte daarmee mogelijk schadelijke organismen te kunnen vermijden. Bovendien beseffen ze niet dat ze de zaak misschien zelfs erger maken.

lees meer »

Schrijf in op de gezondheid.be nieuwsbrieven

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken uw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV.

Mensen onderschatten risico’s rauw voedsel

Mensen onderschatten risico’s rauw voedsel
tips 1/08/2013

Rauw of te weinig gekookt voedsel, is een belangrijke oorzaak van voedselvergiftigingen. Het gaat dan o.m. om rauw vlees (américain, carpaccio), vis (oesters en andere schaal- en schelpdieren, sushi), bereidingen met rauwe eieren (bv. mayonaise, bavarois, tiramisu, chocolademousse) en kiemgroenten zoals taugé.

lees meer »

Hou je keuken veilig

Hou je keuken veilig
dossier 2/05/2013

We kunnen het niet met het blote oog zien, maar de keuken is de plaats bij uitstek waar ziektekiemen (meestal bacteriën) ons huis binnenkomen en ons voedsel kunnen besmetten. Rauw voedsel (vooral vlees en kip)...

lees meer »
17 artikels over kip , per
Bekijk
Wat denk jij?

Wie ouder is dan 50 jaar neemt best extra vitamines.

  • Juist
  • Fout
pub