Nieuwsbrief 4 april

Laatst bijgewerkt: april 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 4 april

Wat doet stress met je lichaamsgewicht?

Sommige signalen van stress zijn direct merkbaar, denk maar aan gespannen spieren en hoofdpijn. Een stresssymptoom waar je misschien niet meteen aan denkt en dat zich langzamer manifesteert, is gewichtstoename. Onze hormonen spelen hierbij een belangrijke rol.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Een verstoorde hormoonbalans herkennen en herstellen

Je stofwisseling, vruchtbaarheid en stemming zijn maar enkele zaken die bepaald worden door je hormonen. Te weinig of te veel van een bepaald hormoon kan een grote impact hebben op je hele lichaam.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe werken antidepressiva?

Antidepressiva zijn medicijnen die helpen bij de behandeling van depressive, maar zorgverleners schrijven ze ook voor om andere aandoeningen te behandelen. Hoe werken ze precies?

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is kalfszwezerik?

Zwezerik is de culinaire naam voor de thymusklier, die in het bovenste deel van de borstkas zit. Hij speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van het immuunsysteem bij jonge dieren en mensen. De grootte en activiteit van deze klier bereiken een hoogtepunt tijdens de kindertijd en nemen af naarmate we ouder worden. Kalfszwezerik is populair orgaanvlees. Hoe gezond is het?

Lees verder

Gezondheid.be

Koken: welke olie gebruik je best?

Kan je olijfolie zowel voor warme als koude bereidingen gebruiken? Mag je bakken met koolzaadolie? En waarom is arachideolie ideaal om te frituren? We doen een boekje open over de meest courante plantaardige oliën en onthullen welke het meest geschikt zijn om te verwarmen of te verhitten.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 04/04/2024 , bijgewerkt op 11/04/2024
volgopfacebook

volgopinstagram