Nieuwsbrief 28 maart

Laatst bijgewerkt: april 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 28 maart

Waarom geen vochtige doekjes of vochtig toiletpapier gebruiken op de wc?

Het gebruik van natte doekjes of vochtig toiletpapier lijkt misschien effectiever dan droog toiletpapier, maar het is niet aan te raden als je last hebt van anale irritatie, jeuk of aambeien. Wat is de beste manier om je billen af te vegen na een toiletbezoek?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Zin in zout eten: 10 mogelijke oorzaken

Zin in zout? Wat zou je lichaam je daarmee willen vertellen? Komt het door stress, een tekort of is er iets meer aan de hand? Hier zijn 10 mogelijke oorzaken voor je ‘salt craving’.

Lees verder

Gezondheid.be

Controleren op teken: doe de tekencheck!

Ben je vaak buitenshuis, genietend van een dagje wandelen in het bos, spelen in de tuin of picknicken in het park? Geniet er van, maar let ook op, want je kan gebeten worden door een teek, en dat kan gevaarlijk zijn.

Lees verder

Gezondheid.be

Rabiës of hondsdolheid

Hondsdolheid of rabiës is een ernstige ontsteking van de hersenen door het rabiësvirus. Het is een dodelijke ziekte die wordt opgelopen door een beet maar ook door krabben, likken of contact met een wonde van een hondsdol dier. Er bestaat geen behandeling.

Lees verder

Gezondheid.be

Komen hormonale stemmingswisselingen ook bij mannen voor?

Veel vrouwen ervaren stemmingswisselingen door de fluctuaties in hormonen, maar kunnen ook mannen daar last van hebben? Gynaecologe Mieke Kerkhof geeft antwoord op die vraag in het boek ‘Kunnen eierstokken echt rammelen’.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 28/03/2024 , bijgewerkt op 04/04/2024
volgopfacebook

volgopinstagram