Nieuwsbrief 2 april

Laatst bijgewerkt: april 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 2 april

Hoe gezond is elektrisch fietsen?

De populariteit van de elektrische fiets of e-bike illustreert het: we houden ervan om gezwind en comfortabel een langer fietstraject af te leggen. Het milieu vaart er alvast goed bij, maar is elektrisch fietsen ook voordelig voor onze gezondheid? En is het even gezond als 'gewoon' fietsen?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Fietsen naar het werk vermindert risico op hartziekten en kanker

Fietsen naar het werk verkleint uw risico op kanker en hartziekte met bijna de helft. Dat blijkt uit een onderzoek waarbij ruim 260.000 Britten tussen 40 en 69 jaar werden ondervraagd en die gedurende vijf jaar werden opgevolgd. Het onderzoek verscheen in het BMJ.

Lees verder

Gezondheid.be

Geef een tweede leven aan een elektrische fiets

PARTNERSHIP
Ben je op zoek naar een elektrische fiets en wil je besparen op de prijs, dan kan je een refurbished model overwegen. 
Bij Upway worden die door professionele monteurs gerefurbished en kan je rekenen op 1 jaar garantie bovenop een scherpe prijs.

Meer info

Gezondheid.be

Hoe hoog moet een fietszadel staan?

Om prettig te fietsen is niet alleen een goed zadel nodig, maar is vooral een juiste afstelling van het zadel belangrijk. Een verkeerde stand kan leiden tot rugpijn, zit- of zadelpijn, knieklachten, enz. Hoe zet je het zadel juist?

Lees verder

Gezondheid.be

Verkeersregels voor speedpedelecs

Een speedpedelec is een elektrische fiets waarbij de trapondersteuning niet stopt bij 25 kilometer per uur. Door zelf mee te trappen, kan je snelheden tot 45 kilometer per uur behalen. Waar op de baan moet een speedpedelec rijden? En wat zijn de andere verkeersregels die gelden voor snelle e-bikes?

Lees verder

Gezondheid.be

Wat zijn de voordelen van elektrisch fietsen?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is elektrisch fietsen (bijna) net zo gezond als van conventioneel fietsen. Bovendien kunnen ook oudere mensen, mensen met overgewicht en chronisch zieken met een e-bike op pad. Wat zijn de voordelen van e-bikes voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid?

Lees verder

Gezondheid.be

Een elektrische fiets voor een lage prijs?

PARTNERSHIP
Bij Upway betaal je voor een refurbished elektrische fiets tot 60% minder. Je kiest uit meer dan 200 merken en krijgt bovendien 1 jaar garantie.

Bekijk het aanbod

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 02/04/2024 , bijgewerkt op 11/04/2024
volgopfacebook

volgopinstagram