leukemie??

door anoniem, 09 April 2015 om 14:52

ik ben een jongen van 14 jaar en ik ben bang dat ik leukemie heb. Op mijn armen, benen en borst en buik heb ik kleine rode puntbloedingen, ik ben al een jaar aan een stuk moe, mijn lichaam wil ,niet rusten als ik slaap en als ik smorgens wakker kom dan is het of ik niet ben uitgeslapen terwijl ik 9a10 uur slaap. Over mijn hele lichaam zijn klieren opgezet. (grote klieren) en mijn benen en armen voelen al bijna 2 jaar overbelast aan(bv moeite met fietsen en traploopen) en ik ben ook heeel rap buiten adem. dat allemaal terwijl ik geen sport doe. Ik heb regelmatig pijnsteken die vaak samengaan met jeuk over mijn lichaam die meestal in mijn handen,vingers voeten, benen en armen voorkomen.ik dacht in het begin aan MS maar ik denk dat ik leukemie heb en ik wil het niet aan mijn ouders vertellen omdat het zoveel klachten zijn en ze gaan daar te licht over gaan. dus kan ik ook niet naar de Dokter. Ik maak mij ongerust.

leukemie??

door anoniem, 12 April 2015 om 21:03

vervelend dat je je zorgen maakt. Heel herkenbaar. Ten eerste; ik zou je willen adviseren je ouders te laten weten wat er speelt. Wat is er te verliezen? Wil je nog een jaar met deze zorgen rondlopen? ten tweede; ik ben geen medicus maar heb zelf uitgebreid gelezen over acute leukemie.
Je hebt twee hoofdvormen van leukemie; acuut en chronisch. Gezien jou leeftijd is het praktisch al uitgesloten (naar wat ik weet) dat dit de chronische vorm betreft.
Het feit dat je deze klachten een jaar hebt en sommige zelfs twee jaar lijkt het mij tevens uiterst onwaarschijnlijk dat dit acute leukemie is. Vooral als de klachten gelijk blijven zou ik eerder denken aan bijvoorbeeld ijzertekort in je voeding. Dit veroorzaakt de klachten die je beschrijft als vermoeidheid, verlies aan kracht, snel buiten adem en slecht slapen. En bedenk vooral; acute leukemie is een progressieve ziekte wat betekent dat de klachten zonder behandeling zouden verergeren. Is dit niet het geval, dan heb ik zeer sterk het vermoeden zeggen dat het niet om acute leukemie gaat.
Over de puntbloedingen; ik vermoed dat het niet gaat om bloedingen maar om zogenaamde 'kluwen'. Dit zijn een bundel van haarvaten in de huid, in de vorm van rode/ paarse puntjes. Heb ik ook. Daarnaast heb je het over puntjes, niet over blauwe plekken die zonder aanleiding opkomen. En als je bang bent dat dit toch spontane bloedingen zijn door leukemie, dan zou je waarschijnlijk op andere specifieke plekken constant bloedingen hebben, die niet onopgemerkt zouden blijven en waarover je waarschijnlijk zou schrijven hier.
Over de pijn en jeuk zou ik niks durven zeggen want dat kan vele oorzaken hebben.
Nogmaals: ik spreek uit de informatie die ik heb verzameld, en kan natuurlijk niet beoordelen of je ziek bent. Dat kan alleen een arts. Dus wil ik je vooral adviseren je ouders te laten weten over je zorgen.

leukemie??

door anoniem, 21 April 2015 om 20:16

hey, bedankt voor je berichtje. En het gaat wel echt over bloed puntjes. Want telkens ik ze wegkrab komt een nieuw puntje zichtbaar. Maar alvast bedankt! ben al wat gerust nu.

reageer op dit bericht

pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt