Nek/schouder klacht; raad gezocht!?

door anoniem, 04 January 2015 om 23:20

Sinds een half jaar heb ik last van nek/schouder pijn! Hiervoor naar de dokter geweest en deze stuurde me door naar de kine! Hier ben ik ondertussen een heel aantal keer geweest; hij werkt mijn nek los en voor een week of twee is dit weer beter!
Nu ben ik van het principe; al dit steeds terugkomt miet de eigenlijke oorzaak worden aangepakt!
Nu ben ik naar een osteopaat geweest! Deze gaf aan dat mijn spieren over heel mijn lichaam heel gespannen waren! Ik heb best een 'stressie' leven, en deze verminderen is volgens mijn osteo de oplossing maar natuurlijk makkelijler gezegd dan gedaan!
Ik ben dus op zoek naar een iets blijvender resultaat dan tweewekelijks te moeten worden losgewerkt!
Trouwens; mijn osteo gaf aan dat er heel veel spanning in mijn linker arm zit terwijl ik rechtshandig ben. Ik heb er geen pijn in, maar iemand een idee hoe dit komt?

Nek/schouder klacht; raad gezocht!?

door MarcV, 20 April 2015 om 16:21

Een kinesist is in mijn ogen beter voor acute problemen zoals blessures en revalidatie.
Een osteopaat zou ik eerder bezoeken bij een blokkage van de wervel.
Voor chronische spierspanning, zoals jij ze hebt zou ik opteren voor iets wat je dagelijks kan gebruiken. Een Sinewave matras of een Healthmate cabine bijvoorbeeld.

Nek/schouder klacht; raad gezocht!?

door Benny, 08 February 2016 om 23:41

Wat is de oorzaak? Vanuit mijn oogpunt als personal trainer kan het komen vanuit een verstoorde lengte-spanningrelatie, verkeerde houding of van een repetitieve overbelasting. Dus oefeningen op losmaken kunnen helpen. Alsook magnesium/calcium of MOA kan.

reageer op dit bericht

pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt