School belt dat kind ziek is.

door anoniem, 02 maart 2015 om 22:50

En meteen volgt de vraag of ik kind kan ophalen want zelf naar huis laten fietsen mag niet. Kind in dit geval is 16 en school is 1.5 km van huis.
Oké, ik heb meestal de mogelijkheid om kind op te (laten) halen, maar wat als je die mogelijkheid niet hebt? Volgens de school moet kind dan tot het einde van de lesdag op school blijven.
Wat nu als de situatie zodanig is dat er een dokter nodig is? Moet ik die bellen, mag/moet de school die bellen? En wat als de school de situatie verkeerd inschat en geen huisarts belt?
Wat als ik vind dat kind naar huis kan fietsen om daar in bed te kruipen? Kind heeft regelmatig migraine-aanvallen waar zowel kind als wij, ouders, precies van weten hoe die verlopen.
Waarom heb ik als ouder dan niet het recht om tegen school te zeggen: is bekend, laat hem naar huis fietsen want daar kan hij in bed kruipen.

School belt dat kind ziek is.

door anoniem, 06 mei 2015 om 22:43

mijn reactie als leerkracht:
regelmatig heb ik wel eens een ziek kind in de klas, een 16 jarige.In onze school wordt deze zieke naar een rustkamertje gebracht. We bellen steeds iemand van de familie op(ouder, grootouder, soms tante). Meestal hebben we een telefoon nummer,in geval van ziekte,doorgegeven door de familie zelf. Ook onze leerlingen mogen niet zelf naar huis. U zegt dat uw kind maar 1.5km verder woont en regelmatig migraine heeft. Wat als uw kind naar huis fietst en een ongeval krijgt omdat het wegens die migraine niet oplettend genoeg was? Wat als uw kind thuis in bed toch nood heeft aan meer hulp? Als wij in de school merken dat er een dringend medische hulp nodig is rijden wij naar het ziekenhuis. Ik heb zo zelf al eens met mijn zieke leerling naar spoed gereden. Geloof me mevrouw, u mag blij zijn dat de school uw kind niet zelf naar huis laat rijden.

reageer op dit bericht

pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt