Focusgroep geneesmiddelen

door Anouck, 07 October 2014 om 20:15


Leuven, 7/10/2014
Beste,

Wij zijn studenten in het laatste jaar van onze apothekersstudie aan de Katholieke Universiteit Leuven. In het kader van onze afstudeerproef willen we de verschillende visies over de veranderingen van voorschriftvrije en voorschriftplichtige geneesmiddelen in kaart brengen. Denk maar aan de middelen tegen misselijkheid en droge hoest die sinds kort enkel nog op voorschrift te krijgen zijn, maar ook noodanticonceptie of geneesmiddelen voor de maag die zonder voorschrift verkrijgbaar zijn. Hiertoe willen we een aantal focusgroepen organiseren voor patiënten die op regelmatige basis een apotheek bezoeken.
Bent u hierin geïnteresseerd, ouder dan 18 jaar, Nederlandstalig en hebt u de voorbije zes maanden een geneesmiddel gebruikt dat recent geswitcht is van voorschriftplichtig naar voorschriftvrij of andersom (Pantogastrix®, Maalox Control®, Lipitor® en andere statines, noodanticonceptiepil, Motilium®, Primperan® of codeïnebevattende producten), dan komt u hiervoor in aanmerking! De discussies zullen plaatsvinden te Leuven, campus Gasthuisberg tussen 1 oktober 2014 en 30 november 2014 (nog nader te bepalen), waarin dus zal worden gepolst naar uw persoonlijke ervaringen en meningen op dit gebied.
Per focusgroep wordt gewerkt met zes à acht deelnemers. Dit zal begeleid worden door minstens twee masterstudenten en zal één tot maximum twee uur in beslag nemen. Uw antwoorden zullen anoniem verwerkt worden en vergeleken worden met de visies van de andere deelnemers.
Indien u wenst mee te werken, kan u ons steeds contacteren via geneesmiddelenswitch.kuleuven@gmail.com. Verdere informatie omtrent de discussie zal dan gegeven worden.
Dank bij voorbaat.

Hoogachtend,
Contactpersoon/hoofdonderzoeker: Dr. Apr. Veerle Foulon (hoofdonderzoeker)
Onderzoekscentrum voor Farmaceutische Zorg en
Farmaco-economie
Faculteit Farmaceutische Wetenschappen
Katholieke Universiteit Leuven
Telefoon: 016/32.34.64

Mede-onderzoekers: Apr. A. Lievens, Dr. Apr. J. Saevels, Y. Buekers, E. Peters, A. Van Ballart,
B. Verbrakenreageer op dit bericht

pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt