bedplassen

door anoniem, 17 September 2012 om 01:59 - naar artikel

Ik ben momenteel 58 en heb tot +- mijn 14jaar (1968) met dit probleem te kampen gehad.
Mijn moeder heeft er alles aan gedaan om mij hierin te helpen. De eerste stap was zo laat mogelijk (voor het slapen) gaan plassen. Daarna kwam minder drinken: na het avondeten niet meer drinken, vanaf 17u niet meer drinken, vanaf 16u niet meer drinken: zonder merkbaar resultaat (en in de zomer soms echt lastig). Mijn moeder heeft -destijds zonder internet- zich zoveel mogelijk geïnformeerd en heeft dan uiteindelik een soort hyperprimitieve (peperdure) plaswekker aangekocht. Helemaal niet zoals ik die nu op de webstek zie, maar wel met dezelfde functie: bij de eerste urine kreeg ik electrische prikkels in een soort vingerklem die bij de set hoorde en die ik 's nachts droeg.
Een aantal malen heeft deze methode vruchten afgeleverd maar na verloop van enkele weken/maanden werd ik niet meer wakker van de electrische prikkels. Ik sliep verder en werd net zoals vroeger wakker in een nat bed.
Mijn vader heeft toen beslist dat ik voortaan zelf de was zou doen die met het bedplassen gepaard ging.
Wij waren een gezin met 8 kinderen waaronder 5 jongens. Ik moest bijgevolg elke morgen de ontbijttafel voorbijlopen met mijn pakje wat af en toe een scherpe opmerkingen opleverde.
Dit systeem spaarde de gekloofde handen van mijn moeder,dat was positief, maar verder bracht het ook geen oplossing aan het probleem.
Ik heb er nadien vaak over nagedacht (heb ook een dochter met een gelijkaardig probleem) en mijn besluiten zijn als volgt:
1/ de hoofdoorzaak is dat je te vast slaapt om de natuurlijke prikkels van je blaas nog te voelen. (Dit vast slapen heb ik nu nog en is een voordeel voor een goede nachtrust).
2/ de tweede oorzaak is dat je blaas (als kind)klein is en slechts beperkte tijd je water kan ophouden (geen probleem overdag).
--> de combinatie van 1/ en 2/ is 's nachts problematisch.
De definitieve oplossing die komt in de pubertijd: je krijgt een algehele fysieke groei en dat geldt ook voor je blaas.
Hier heeft het probleem -voor mij althans- zichzelf opgelost. Daarna was het voor mij ook veel makkelijker om tijdens de dag het water veel langer op te houden.

Indien je je kind wil helpen zie ik persoonlijk maar één afdoende oplossing: dagelijks je kind wekken na 3 tot 4 uur slaap om het naar het toillet te brengen. Je zal merken dat het zeer moeilijk is om je kind helder wakker te krijgen, zelfs moeilijk om uit te leggen dat het moet plassen eens het op het toillet zit.

Een wekker zal moeilijk helpen omdat die na verloop van tijd niet meer wordt gehoord, persoonlijk helpen en begeleiden is echt nodig.

Pillen slikken kan mogelijk ook helpen maar is en blijft experimenteren met de gezondheid van je kind(nevenwerkingen zie je later pas).
Dus geen paniek het lost zichzelf op.

Luc

bedplassen

door anoniem, 21 March 2014 om 17:28 - naar artikel

Hallo iedereen

Ik ben 14 jaar en ik heb last van bedplassen. Ik heb alles geprobeerd en niets hielp. Uiteindelijk raadden de dokters aan om botox in de blaas te spuiten maar dat is nogal ingrijpend en met vele bijwerkingen dus mijn ouders lieten het uitstellen en we gingen op zoek naar alternatieven. We gingen naar iets soort spiritueel en dat hielp een beeje maar na een tijd kwam het toch allemaal terug. Ik ga ook naar de scouts en op kampen en weekeindes en dat is nogal problematisch.

Ik ben nu naar een soort psycholoog en osteopaat geweest en die zei dat er iets mentaal ook was en dat ik emotioneel te veel van andere mensen hun problemen oplossen en dat gaf zich over aan mijn pancreas. Die pancreas begon te lekken en lekte zuur op mijn bijnier. Het lijkt luguber maar je merkt er niets van en het is allemaal heel miniscuul. Omdat die nier zuur te verwerken kreeg kon ze niet goed functioneren en daarom was ik soms droog (want mijn andere nier werkt nog wel goed) en soms nat. Ik moet nu pillen nemen (op natuurlijke basis, vooral magnesium en die dingen) zodat mijn pancreas zich terug herstelt.

Ik ben deze behandeling gestart (nog maar 1 week geleden) en ik ben al 3 keer op rij droog geweest. Het lijkt weinig maar het geeft me weer zelfvertrouwen. Ook belangrijk om te weten is dat je NIET ALLEEN BENT!!!

Ik zou deze behandeling willen aanraden want ze werkt echt! Ik vind het een hele verbetering en ik ben nog maar een week gestart en in die week (6 dagen nu) ben ik al 3 droog geweest (de 3 laatste), het is misschien vroeg om conclusies te trekken maar ik hoop dat het gaat werken. Maar ik ben er toch heel gerust in!

Groeten
Een 14-jarige die anoniem wenst te blijven.

reageer op dit bericht

pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt