Ik ben Bipolair

door anoniem, 26 January 2012 om 00:01 - naar artikel

Dag allemaal,

Ik ben ook bipolair, nu weet ik het zeker. Ik heb twee psychoses gehad, en daaropvolgend ook twee lange depressies. Ik weet het nu zeker zeg ik omdat ik altijd het gevoel heb gehad dat ik die psychoses kreeg door zwaar cannabis gebruik. Ik heb daarom ook nooit echt tegoei mijn medicatie genomen voor mijn bipolariteit ( lambipol en abilify).
Sinds een maand neem ik mijn medicatie wel goed, omdat ik na het stoppen met roken ( gewone sigaretten) weer tekenen van een manie vertoonde, vooral mijn omgeving wees me daarop (veel drinken, paranoia, melancholisch, veel aan het verleden denken). Maar ik heb geen wiet meer gerookt, dus nu geloof ik pas de diagnose van de psychiater dat ik bipolair ben.
Ik ben nu 33, 7 jaar geleden kreeg ik mijn eerste psychose vervolgens een veel minder euforische periode, een zware depressie. 5 jaar geleden weer een psychose gehad, gevolgd door weer een depressie.
Ik gaf les in een BUSO (buitengewoon onderwijs) dit was mentaal zwaar voor mij, omdat ik last had om structuur te bieden aan de leerlingen, maar ook omdat ik het leed van die kinderen mee naar huis nam. Na 6 jaar gewerkt te hebben ben ik nu gepensioneerd, omwille van arbeidsongeschikt wegens ziekte.
Ik ben eigenlijk op zoek naar mensen die hierover eens van ervaringen willen wisselen, want er zijn nog een hele hoop ervaringen waarmee ik zit en waarvan ik niet weet of dat nu typisch bipolair zijn is. Ik ben hoogsensitief, ik heb heel veel herinneringen van vroeger en ben heel empatisch. En heb een apart gevoel voor humor, en ik luister veel naar gothic industrial

Zouden er praatgroepen bestaan voor bipolairen ?

gegroet

Ik ben Bipolair

door anoniem, 13 April 2012 om 18:02 - naar artikel

geachte, er zijn eenmaal veel mensen die ze 'ziekte' hebben of ondergaan zijn en die lopen er nu eenmaal niet met te koop, (spijtig want moest ik iemand kennen zou ik raad kunnen vragen hoe zij het aanpakken of ermee leren leven) ik heb het gekregen op 18 jarige leeftijd ben jaren aan het zoeken geweest naar de juiste medicatie met hulp van mijn psychiater, deze arts heeft mijn leven gered ze heeft met mij de zoekweg afgelegd. Zelf ben ik meerdere malen opgenomen geweest in het ziekenhuis en al was het in het begin tegen mijn wil omdat ik te jong was om het te begrijpen heeft het mij heel hard geholpen. Er bestaan verschillende praatgroepen, heb er zelf ook ondergaan. Was voor mij niet echt alles omdat ik hypersensitive ben en zoals een spons alle pijn van andere opneem en er zelf helemaal van mijn stuk van ben. Misschien helpt het voor jou wel je kan altijd terrecht in stuivenberg ziekenhuis op de epsi = spoedsychiatrie of de paazafdeling daar heb je vele afdelingen veel succes ! en veel sterkte groetjes

reageer op dit bericht

pub