oplossing CVS/ME

door Kris Van linden, 17 March 2012 om 23:24 - naar artikel

Wereldprimeur; oorzaak CVS/ME:


CVS/ME is een natuurlijke vergiftiging.

De natuurlijke gifstoffen zitten in fruit en groenten die niet aan de plant gerijpt zijn.

CVS/ME patiënten zijn blijkbaar niet in staat deze natuurlijke gifstoffen te verwerken.

Eet een paar weken geen rauwe groenten of fruit, uiteraard ook geen groentensap of fruitsap en
u zal zich al enorm veel beter voelen.Ook zeker geen rauwe olie!!!
Gekookte groenten mag je zo veel eten als je wil.

Gewoonlijk wordt juist het verkeerde advies gegeven om meer(rauwe) groenten en fruit te eten.
Ook extra beweging is niet prioritair. Het gif wordt door uw lichaam zelf afgebroken, dit is
een kwestie van tijd. Beter extra rusten dan, uw lichaam moet zich extra inspannen om te ontgiften. U kan eventueel bij de apotheek een multivitamine/minerale supplement aanschaffen.
Wel bij de apotheek, in de supermarkten en op internet wordt veel rotzooi verkocht.
Best ook geen kruiden en/of plantencapsules/producten. Ook geen massage-olie en zalven op basis van planten...allemaal goed bedoeld doch voor bepaalde personen fataal.
Publicatie Wereldprimeur:verloop van ontgifting: CVS/ME
Indien personen zich strikt houden aan verder genoemde regels (onthouden rauwe groenten/rauw fruit,rauwe olie: inwendig en uitwendig) zal het lichaam zich ontgiften. Wat zich voordoet vertelt dit unieke verslag van een grote groep personen; de weergave is geuniformiseerd. Omdat vergiftiging bij CVS/ME personen zich bij de meesten binnen de week terug voordoet, ervaren de meesten deze ervaringen in andere tijdperioden. Pas na een volledige onthouding van het natuurlijke gif zoals verder vernoemd, krijgt men gemiddeld deze verschijnselen : dag 1 t.e.m 5: onverwacht en veelvuldig plassen, krampen en pijn op het zitvlak dag 6: misselijkheid nacht: nachtmerrie dag7:keelkriebels, niezen, jeuk op hoofdhuid dag 8: spierpijnen dag 9: hevige spierpijnen: geradbraakt gevoel + 'cold turkey' = het verschrikkelijk koud krijgen

Wij wensen u een goede gezondheid toe.

oplossing CVS/ME

door anoniem, 02 July 2012 om 10:03 - naar artikel

Beste,

ik lees al jaren allerlei speculaties rondom de oorzaken van CVS.
De uitleg die u geeft is totaal tegengesteld aan mijn eigen ervaring. Ik heb reeds twintig jaar CVS en fibromyalgie maar ook al jaren een uitgebreide (kruis)allergie waardoor ik geen rauwe groenten of fruit kan eten. De oorzaak is bij mij dus volledig afwezig als ik uw uitleg volg.

Nu heb ik een maand geleden een huisarts gevonden die tenminste gestudeerd heeft en haar kennis gebruikt of overlegt met een specialist op vlak van immuniteit indien nodig.

Wat ik al zo lang vermoedde is nu uiteindelijk bevestigd. Ik heb een blijvend reactieve vorm van klierkoorts, hoewel de standaard bloedtest bij eerdere onderzoeken de voorbije jaren aantoonde dat ik immuun zou moeten zijn. Als je niet alle testen doet die specifiek op de actieve vorm slaan dan ben je zoals ik twaalf jaar invalide voordat je het weet.

Nu behandelt de arts mij alleen met supplementen, geen medicatie of pijnstillers, om zowel mijn darmen als mijn immuunsysteem terug in orde te krijgen en ik ga zo snel vooruit dat ik ten opzichte van een maand geleden gewoon een ander mens ben. Iedereen uit mijn omgeving bevestigd dat. Ik heb terug veel meer energie, voel mij helder van geest en kan dingen doen die ik al jaren moet uitstellen.
Ik sliep al jaren niet meer dan 3 tot 4 uur per nacht, gewoon omdat ik niet kon inslapen of doorslapen. Hiervoor nam ik sinds een paar maand een kwart van een pilletje (ik reageer nogal heftig op alle medicatie, vandaar).
Nu slaap ik 6 tot 7 uur per nacht diep, sta ik uitgerust op en dat alles zonder slaappil.

Vreemd genoeg kan ik nu ook ineens opnieuw rauwe wortelen eten en dergelijke, zelfs appels, waarvan ik voordien een pijnlijk jeukend gevoel in mijn mond, keel en maag kreeg na het eten van zelfs het kleinste stukje van elk.

Zoals ik schreef staat dit totaal haaks op uw bewering.

Ik ben en blijf ervan overtuigd dat mensen met CVS of fibromyalgie niet voldoende verweer hebben tegen bepaalde humane herpes virussen zoals Epstein-Barr (klierkoorts), cytomegalie of zelfs roseola (zesde kinderziekte). Bij verdere bloedonderzoeken is gebleken dat mijn immuunsysteem te zwak reageert (CD4) met de opdracht om aan te vallen, waardoor ik met een soort chronische immuunbelasting blijf zitten van dat systeem. Dit kost enorm veel energie aan uw lichaam en put u uit.

De chronische vermoeidheid zit dus wel degelijk NIET tussen uw oren, zoals schandalig genoeg sommige "dokters" nu nog tegen hun patiënten durven beweren. Ook hebben de meeste CVS patiënten waarschijnlijk een lekke darm. Daardoor komen teveel schadelijke stoffen in onze bloedbanen terecht, waardoor op zijn beurt allerlei nevenverschijnselen optreden op lange termijn.

Ik hoop dat hier in België de doofpotpolitiek van het RIZIV eindelijk eens gaat aangepakt worden. Als ik op een goede maand tijd zo'n vooruitgang kan maken dan kunnen er nog duizenden andere lotgenoten geholpen worden op gelijkaardige wijze. Er moet alleen toestemming gegeven worden om uitgebreid onderzoek te doen naar ons immuunsysteem en niet koppig volgehouden worden om ons de totaal nutteloze cognitieve gedragstherapie en de in vele gevallen averechts werkende graduele oefentherapie op te dringen. De slechte resultaten daarvan zijn inmiddels door het RIZIV wel heel goed bekend.

Als het een kwestie van centen is dan zou men miljoenen kunnen besparen door de patiënten serieus te nemen, degelijk onderzoek te doen en resultaten te boeken waardoor we terug deeltijds of voltijds aan de slag zouden kunnen. Dan zou het RIZIV pas geld kunnen besparen. Nu gooit men mensen met zo'n zware en invaliderende uitputtingsziekte gewoon eraf en ik spreek niet van horen zeggen maar ik zie het wekelijks omdat ik hydrotherapie volg in één van de bewuste referentiecentra. Worden AIDS patiënten ook zo behandeld, ik dacht van niet. Desondanks is ook bij hen hun immuunsysteem zo erg belast en geraken ook zij uitgeput. Waarom dat onderscheid?

Mensen met CVS en fibromyalgie moeten gezien worden als echte zieken en niet als iets waar men geen weg mee weet omdat men onwetend is, en ik heb het nu wel degelijk over ons overaanbod aan zichzelf arts noemende medemensen, die titel vaak onwaardig.

oplossing CVS/ME

door anoniem, 02 July 2012 om 15:58 - naar artikel

Beste anoniem,
ik heb gelijkaardige situatie als u meegemaakt.
Jaar na jaar namen mijn klachten toe. Volgens de huisarts was het allemaal psychisch...
Tot ik na moeizaam herstel van netelroos bij een zeer goede osteopaat terechtkwam! D.m.v. het supplement L-glutamine en een darmsparend eliminatiedieet werd ik op korte tijd een heel ander mens. Het herstel van leaky gut is overduidelijk door m'n bloedwaarden die in jaren zo goed niet zijn geweest.
Het is fantastisch om weer met energie, kracht en een helder hoofd in het leven te kunnen staan.
Ik raad u het boek "Gezond of gezondigd" van Christine Tobback aan. Het heeft mij veel bijkomend inzicht gebracht.

oplossing CVS/ME

door anoniem, 03 July 2012 om 00:06 - naar artikel

Beste,

Het doet me plezier te lezen dat ondertussen ook andere mensen die weg naar geleidelijke verbetering gevonden hebben.

Ik neem namelijk ook L-Glutamine, maar tegelijkertijd een enzymencomplex en supplementen die het immuunsysteem helpen ondersteunen.
Uit bloedtesten is gebleken dat ik een tarwe- en caseïne-intolerantie heb. Caseïne zit in kaas en ik heb beide producten totaal links laten liggen sinds mijn resultaten bekend waren. In het ziekenhuis zei men mij de voorbije jaren steeds dat ik alles mocht eten omdat voeding niks met CVS of fibromyalgie te maken zou hebben.
Van dat laatste ben ik juist nog zekerder ondertussen dat het zelfs mee aan de oorsprong van het ontstaan ervan kan liggen. Immers, als je een intolerantie hebt voor bepaalde voedingsmiddelen, die ik in mijn geval dan ook nog eens graag en vaak at, dan ga je je darmen overbelasten. Als je darmen niet goed functioneren krijg je een slechte absorptie van de nodige voedingsstoffen, maar tegelijkertijd een opname van afvalstoffen via je "lekke" darmwand. Beide factoren veroorzaken enerzijds tekorten aan bouwstoffen voor je cellen en anderzijds een schadelijke belasting voor je lichaam als geheel. Bij een tekort aan bepaalde bouwstoffen gaan allerlei processen in je lichaam niet meer optimaal gebeuren en ik noem er slechts enkele op. Eiwitten , enzymen en hormonen worden allemaal door ons lichaam zelf in grote mate gebouwd om te worden gebruikt waar nodig.
Waarom kon ik zo slecht inslapen en doorslapen al die jaren. Waarschijnlijk omdat mijn lichaam onvoldoende in staat was om bijvoorbeeld melatonine aan te maken door tekorten. Nu ik die supplementen neem heb ik zelfs geen slaappil meer nodig en heb ik een zalig verkwikkende en diepe slaap, waarna ik uitgerust kan opstaan.
En dit is maar één enkel voorbeeld van wat ontregeld was en waar eenvoudig het herstel van een goede darmwerking voor gezorgd heeft dat ik gewoon mijn medicatie kon laten vallen.
Alles begint bij onze spijsvertering en vooral bij onze darmen want dit orgaan zorgt ervoor dat alles wat lichaamsvreemd is (voeding dus), kan afgebroken worden, opgenomen wordt en zo kan dienen om in alle noodzakelijke bouwstenen te voorzien die ons lichaam nodig heeft.

Vergeet niet dat ons lichaam een fantastisch zelfregelend en zichzelf herstellend mechanisme is. Haal de basis van dat mechanisme onderuit en de rest zakt mee weg.
Biedt je lichaam de juiste bouwstoffen aan en het kan beginnen met zich te herstellen zoals bij mij nu heel duidelijk het geval is. Het verschil is inderdaad zalig als je weer helder kan denken, vlot recupereert na een inspanning en vooral dat je uitgerust kan opstaan na een nacht slapen.

Tel daarbij de hardnekkigheid van de humane herpesvarianten die de ronde doen, waartegen sommigen onder ons nauwelijks verweer hebben, en je zit er op korte tijd compleet door.

Veel succes aan alle lotgenoten, ik weet hoe erg het kan zijn sommige momenten.

oplossing CVS/ME

door anoniem, 12 July 2012 om 16:31 - naar artikel

Kunnen jullie aub de referenties melden van de artsen die jullie behandelen? Zelf loop ik nl. overal met mijn kop tegen de muur, t.t.z. men geeft mij reeds jaren geleden de diagnose CVS-fibromyalgie gegeven, maar een oplossing tot op de dag van vandaag NIET.
Alvast bedankt.
Een lotgenoot.

reageer op dit bericht

pub