pseudokroep

door wilma Seppenwoolde, 07 July 2006 om 16:28 - naar artikel

Ik lees dat jullie bij aanvallen van pseudokroep adviezeren om te stomen om de zwelling te laten afnemen. Dit is echter achterhaald. Het is juist de koele buitenlucht die wat meer lucht kan geven en de zwelling doet afnemen.

pseudo kroep en koele lucht

door alexandra boswinkel, 25 February 2007 om 11:06 - naar artikel

ook onze zoon van 3,5 was zeer gebaat bij de koele nachtlucht. Rustig blijven praten, koud water te drinken geven en 20 minuten op t terras midden in de nacht deden wonderen. ondertussen slaapkamer luchten, raam open. overigens is het advies van onze arts dat wanneer je als ouders op deze manier geen resultaat boekt je tóch even naar de huisartspost moet.

pseudokroep

door veke, 29 March 2007 om 20:42 - naar artikel

Onze dochter, 3 en een half jaar oud, heeft ook al enkele keren te kampen gehad met pseudokroep. Iedere keer liet ik de badkamer stomen maar dit gaf weinig resultaat. De laatste keer was ze zo in paniek dat ik zelf bijna panikeerde. Uit laatste reactie gaf ik haar dan maar een koude beker waten en dat bleek inderdaad meer deugd te doen dan stoom. ze kalmeerde en kon daarna rustig slapen.....oef!

pseudo kroep

door anoniem, 05 May 2007 om 16:55 - naar artikel

Ons zoontje van 2 heeft net zijn 2de aanval op 1 maand tijd gekregen. Het meest efficiënte bij hem is enkele minuten aerosollen, met medicatie of gewoon fysiologisch water. Hij hapt als het ware naar de stoom die vrijkomt. Na uren van wakker worden of niet kunnen slapen, slaapt hij na een aerosol-beurt meteen door.

pseudokroep

door daniella, 12 September 2008 om 09:55 - naar artikel

Beste,
Lees net uw reactie dat bij speudokroep het niet zou baten om met de kleine bij een warme douche te gaan staan? Mijn zoontje heeft vannacht in twee keer zels een aanval gehad. De vorige keer (enkele maanden geleden) adviseerde de kinderarts ons om hem warme stoom van een douche of bad te laten inademen??
Groeten,
Daniella

pseudokroep

door anoniem, 04 December 2010 om 21:28 - naar artikel

mijn spruitje zou op het moment ook da virus hebben maar hier staat bijna geen koorts en die van mij maakte vannacht 39.9graden koorts ben naar spoed geweest en e kunnen niets doen kmoet ventolin en nog zone puffer geven via zo een aero chambre in plaats van met da machine.ze is daar vertrokken met 37.6 en nu heeft ze terug 39.6 zelfde als vanmorgen ik weet het nimeer ze wat ik ook gemerkt heb is da water haar wel goed doet in ieder geval ik moet nurofen voor kleintjes van 7maand toedienen om de zes uur en suppo opsteken om de vier uur tot zolang ze koorts heeft dit is nu al men derde dag en maak me echt zorgen om men kleintje greatz

pseudokroep

door anoniem, 12 December 2010 om 22:40 - naar artikel

Hey anoniem,
Hoe gaat het nu met jouw kindje? Is ze wat beter? Mijn kindje heeft ook valse kroep gehad en daarna koorts gemaakt. Uiteindelijk zijn we in het ziekenhuis beland en was het resultaat RSV.
Groetjes

pseudokroep

door sara, 18 January 2011 om 23:43 - naar artikel

bij mij zelfde ervaring...
ik wist niets af van pseudo kroep dus was wel aan het panikeren als het gebeurde en we zijn naar spoed gereden met ons zoontje. Ze hebben hem daar aerosol met cortisone gegeven en het was direct beter!
kort erna ook rsv vastgesteld!

pseudokroep

door anoniem, 30 January 2011 om 21:06 - naar artikel

Onze dochter had voor de eerste keer een aanval met 10 mnd en haar laatste aanval had ze toen ze 6 was.
Bij haar hielp stomen in de douche super.
De dag erna was er niks meer te merken en de dag daarna had ze hoge koorts.
Bij haar zag je het al aankomen : tussen nhet najaar en voorjaar bij mistig weer.
Nu is ze 11 en heeft nergens geen last meer van.
Het wa siedere keer toch wel eng en rot om te zien dat je kind het zo benauwd heeft, maar het gaat over en het beste advies : blijf als ouder zelf kalm, dat kalmeert je kind ook.

pseudokroep

door anoniem, 25 February 2011 om 12:29 - naar artikel

Mijn zoontje heeft ook vaak valse kroep gehad en nu hij bijna 5 jaar is wordt het elke winter minder gelukkig. Meestal komt het op tijdens een verkoudheid, maar soms gewoon ineens, altijd s'nachts. Overdag over, maar meestal ook één of enkele dagen hoge koorts. In de douche dampen helpt erg goed, na enkele minuutjes krijgt hij weer voldoende lucht, enkel als het heel erg is begin ik te aerosollen, ook nog eens juist voor het slapengaan, dan heeft hij er s'nachts geen last van.

pseudokroep

door anoniem, 05 December 2011 om 16:50 - naar artikel

mijn dochter had zaterdag ook voor de eerste keer een aanval. (wel verschietachtig).
hebben haar in de badkamer genomen met de warme dampen en dat hielp heel veel. vanmorgen stond ze op en had nog die lelijke hoest, dus ik dacht ik ga toch dokter erbij halen en die vind nu niks. is wel ambetant.we krijgen nu wel ampullen voor als ze nog een aanval krijgt.

reageer op dit bericht

pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt