Bang voor gehoorbeschadiging

door anoniem, 16 December 2010 om 18:34 - naar artikel

De eerste keer dat ik door had dat ik in drukke ruimtes meer moeite kreeg om het gesprek te volgen was ongeveer 2 jaar geleden. Sinds dien dacht ik goed op gelet te hebben en deed ik gehoorbeschermers in etc. Maar ik merk toch dat het nog steeds slechter ging. Afgelopen dagen lijkt het ineens veel erger. Ik moet op school echt 3x mensen eits laten herhalen voordat ik begrijp waar ze het over hebben.
Ik zing zelf ook, best luid soms en ik vroeg me af of ik dat ook slecht voor mijn gehoor kan zijn?
Ik ga nog altijd soms naar een concert maar dat is dan echt niet heel vaak ofzo en ik doe altijd oordopjes in dus ik snap niet hoe dit kan, ik let ook op met hoe hard mijn muziek staat.
Ik heb wel een tijdje in een bandje gezongen waarbij ik soms omdat ik mezelf even niet kon horen mijn oordopjes heb uitgedaan, ik zou denken dat dat het echte probleem was maar dat is al een paar maanden geleden en het is sinds kort weer erger lijkt wel.
Ik heb ook een beetje een verstopt gevoel in mijn oren maar ik ben niet verkouden ofzo? Voor mijn gevoel was het voor dat mijn oren dicht waren ook al zo erg hoor maar misschien dat het toch om de een of andere reden samenhangt.
Weet iemand wat ik met deze informatie moet doen? Ik ben pas 14 dus ik wil echt niet op mijn 20-30 jarige leeftijd al compleet doof zijn.

Bang voor gehoorbeschadiging

door J, 31 December 2010 om 13:43 - naar artikel

Hoi,

Ik denk dat je last hebt van hyperacusis. Je zou beter naar de NKO arts gaan of naar een gehoorcentrum. Ik raad je aan om naar Laperre te gaan, zij zijn hier gekend om. Zelf heb ik tinnitus al van mijn 17jaar (nu ben ik 25) en 3 jaar geleden had ik dezelfde symptomen als jij. Ik heb toen een tinnitusmaskeerder moeten dragen en dit heeft heel goed geholpen. Laat ook eens oordopjes maken op maat. Deze dempen het geluid, de hoge en lage tonen. Want die gele oordopjes dempen alleen de hoge tonen en niet de lage, waardoor de lage (bas) door je lichaam trilt en naar je oren gaan waardoor je ook een gehoorbeschadiging kan krijgen. Hopelijk komt alles goed met je!

Groetjes J.

reageer op dit bericht

pub