wintertenen

door anoniem, 11 November 2004 om 14:16 - naar artikel

't is enkele dagen kouder en ik heb alweer last van een winterteen. Wat kan ik doen om het te voorkomen en wat kan ik er nu aan doen? Wollen sokken of katoenen sokken helpen dus niet. Graag raad.

wintertenen

door anoniem, 11 November 2004 om 19:27 - naar artikel

elke dag voetbadje met tea tree (etherische olie)

wintertenen

door anoniem, 11 November 2004 om 22:18 - naar artikel

hallo,
is die tea tree zo'n olie? ik heb daar nog nooit van gehoord, waar kan je zoiets krijgen?

wintertenen

door anoniem, 12 November 2004 om 11:25 - naar artikel

idd, is n olie, verkrijgbaar in apoteek en natuurwinkel, niet duur en op 10l voetbadwater maar n 5tal druppeltjes gebruiken want is zeer sterk!als je dan van je euvel af bent zou ik een onderhoudsvoetbad nemen om de 2 dagen met max 2 druppeltjes.succes!

wintertenen

door anoniem, 12 November 2004 om 22:21 - naar artikel

bedankt, ga het zeker eens proberen

wintertenen

door anoniem, 04 December 2004 om 17:00 - naar artikel

Ik had vroeger ook altijd last van wintertenen. Hoe ik vanaf ben geraakt. Heel eenvoudig. Vanaf oktober afwisselend koud-warm douche op de voeten. De eerste maal dat ik dit heb geprobeerd had ik de winter erop geen winterteen.

wintertenen

door anoniem, 18 December 2004 om 12:08 - naar artikel

ejjj ik wou eeffe ook iets zeggen oveet die wintertenen ik zit al 4 jaar mt et probleem ze zijn rood en soms zelfs paars ik wil mijn teentjes terug! maar die sokkeen methode werkt niet en dat warm en oud douche ook niet en die tea tee olie ,of zoiets waar is et tevinden en oe mot je et gebreuke en is dat elke dag?en oe veel kost et ????

help me !(ik dorf niet meer op men blote voete rond lope!)

wintertenen

door anoniem, 18 December 2004 om 12:12 - naar artikel

moet ik hier mee nar de dokter????

wintertenen

door conny, 11 November 2005 om 17:15 - naar artikel

wintertenen of perniones,
komt doordat de kleine bloedvaatjes in de huid niet snel genoeg reageren op temperatuurs verschillen.Met een kuur begin je dan ook het beste in september.Men zet 2 teilen in het bad, de ene vul je met warm water 37à38 graden NIET HEET!;de andere met koud water.het warme water 5min.het koude 20sec.dit3x.goed afdrogen ook tussen de tenen!even uitrusten op ligstoel;daarna insmeren met voet creme van akileine type akilenjur 2x daags van sept.tot lente!(verkrijgbaar bij de betere voetverzorgster),ook goudsbloem werkt ondersteunend daar dat vit.e&a bevat wat bevorderend voor de huid is.bij de apotheek en van sept.tot de lente.voor iedereen goudsbloem in overleg met uw arts! in combinatie van andere medicijnen en de hoeveelheid.wat tea tree betreft de druppels eerst oplossen in wat melk,lost niet op in water,daarna in het warme water doen,koop wel goede, er is veel namaak,apotheek of v.h. merk chi.ook bij de betere voetverzorgster,wel heeft tea tree een aardse geur,waar ieders neusorgaan niet tegen bestand is .ik wens jullie allen succes, als er iets possitiefs uit komt na intensief gebruik van bovenstaande tips,dan graag een reactie.

Wintertenen

door Carine, 12 November 2005 om 00:31 - naar artikel

Jullie zullen wellicht in de eerste instantie lachen met mijn antwoord denk ik, want het lijkt absurd, maar voor mij heeft het geholpen. Ik heb meer dan 10 jaar last gehad van wintertenen. Mijn kinesist zei me dat ik een ajuin moest doorsnijden en drie maal daags of zelfs meer met het sap (dus de doorgesneden kant ) over de tenen en voeten wrijven. Daar ik een uitsteller bent en wist dat ik dit nooit drie x daags zou doen, pakte ik het drastischer aan : ik heb dikke uieringen gesneden, die op de onderkant aan de tenen en op de bovenkant gelegd, mijn voeten omwikkeld met een breed verband en zo ermee in bed. Ik vond het zelf een beetje belachelijk, maar , geloof het of niet , na drie dagen waren de wintertenen weg. Ik heb nog steeds last van koude voeten, en slechte doorbloeding, mijn voeten zien soms gewoonweg blauw, maar de wintertenen zijn nog steeds niet terug gekomen. Het is nu drie jaar geleden.
Bij een neusverkoudheid leg ik steevast een doorgesneden ajuin naast het bed, gegarandeerd dat men gans de nacht vrijblijft van neusverstopping.
Proberen , zou ik zeggen, baat het niet , dan schaadt het ook niet.

Wintertenen

door anoniem, 13 November 2006 om 06:55 - naar artikel

U zegt dat bij neusverkoudheid - verstopte neus , het goed is voor een doorgesneden ajuin naast het bed te zetten ! Deze heb ik gedaan , maar wat hebben mijn ogen geweend tijdens de nacht ! Prikkende ogen ...

Wintertenen

door anoniem, 15 November 2006 om 23:27 - naar artikel

Werkt uitstekend bij verstopte neus, tegen tranende ogen kan je de stukgesneden ajuin in een zakdoek wikkelen deze dichtknopen en naast je kussen leggen.

wintertenen

door Gitta, 31 December 2010 om 03:06 - naar artikel

Niks gelachen met Carine. In mijn kindertijd (nu 67 jaar) werd die remedie al toegepast, met goed gevolg.

wintertenen

door anoniem, 10 February 2011 om 23:37 - naar artikel

Het klinkt misschien niet fris...ik heb jaren last gehad, spuiten,zalven enz! Wat bij mij heeft geholpen...en ben nu al jaren klachtenvrij....ochtendurine! ga in bad staan en plas over je voeten en/ of handen. Even inwrijven..licht afspoelen en drogen. Herhaal dit een paar keer en je bent het ws helemaal kwijt!!!! Lichaamseigen stoffen helpen vaak t beste...

Wintertenen

door nancy knoppien, 16 April 2011 om 20:52 - naar artikel

Slik al jaren betablokkers, heb hartritmestoornis en sinds ik deze pillen slik heb ik last van afschuwelijke wintertenen, rood, pijn, heb er erg veel last van.
Heeft iemand hier ervaring mee?

reageer op dit bericht

pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt