The Pelvic Floor: bekkenbodemproblemen vaststellen en aanpakken dankzij gratis Selfcheck

123-h-01-19-vagina-probl-laser-01-19.jpg

nieuws

Eén op twee vrouwen krijgt ooit te kampen met bekkenbodemproblemen zoals urineverlies, stoelgangsproblemen en orgaanverzakkingen, en toch rust er nog steeds een taboe op het onderwerp. Op The Pelvic Floor vind je niet alleen heel wat informatie, maar sinds kort ook een gratis Selfcheck en een online oefenprogramma.

Lees ook: Belang van de bekkenbodem: 'Helft zwangere vrouwen heeft last van urineverlies'

The Pelvic Floor: wetenschappelijk onderbouwd informatieplatform

Op het platform van The Pelvic Floor, een initiatief van het onderzoeksteam van Women’s Pelvic Health Antwerp, een expertengroep die verbonden is aan Universiteit Antwerpen, kan je al sinds 2020 terecht voor eerlijke, betrouwbare en hapklare informatie rond diverse problematieken zoals urineverlies, stoelgangproblemen, Pelvic Organ Prolapse (POP of orgaanverzakking), vaginale flatulentie en seksuele problemen. Daarnaast verschijnen er ook blogs en getuigenissen van vrouwen. Bedoeling is het grote publiek te informeren en de negatieve impact op het sociale, mentale, professionele en sportieve leven te beperken. 

Lees ook: Oefeningen om je bekkenbodem te versterken

Lees ook: Pijn bij seks: oorzaken, symptomen en behandeling

Zelf aan de slag met een gratis Selfcheck (en oefenprogramma)

Tijdens een zwangerschap en na een bevalling krijgt de vrouwelijke bekkenbodem wat meer aandacht, en terecht, maar eigenlijk zou iedereen zich bewust moeten zijn van het belang van een sterke bekkenbodem. Hedwig Neels, founder van The Pelvic Floor, heeft daarom The Pelvic Floor Selfcheck ontwikkeld, een gratis online screening die iedere vrouw helpt om haar eigen bekkenbodemgezondheid in kaart te brengen. In enkele minuten tijd doorloop je allerlei vragen, waarna je een persoonlijk advies ontvangt.

Wie problemen ervaart en niet bij de pakken wil blijven zitten, kan doorklikken naar de BekkenbodemBASICS WORKOUT, een online oefenprogramma, ontwikkeld om vrouwen de juiste info en handvaten te geven om zelf aan de slag te gaan en die bekkenbodemspieroefeningen wel vol te houden.

Meer info: www.thepelvicfloor.be


Lees ook: Waarom zijn bekkenbodemspieroefeningen niet enkel belangrijk voor zwangere vrouwen?

auteur: Sofie Van Rossom, gezondheidsjournalist
Laatst bijgewerkt: november 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram