Hoe bewaar je sinaasappelen?

123-h-sinaasappel-11-20.jpg

nieuws

De sinaasappels zijn in deze periode op hun best. Maar waar voelen ze zich het best thuis: in de koelkast of in de fruitschaal?

- Bewaar je sinaasappels op kamertemperatuur, dan zullen ze sappiger zijn dan wanneer ze in de frigo werden gestockeerd. In de fruitschaal (of een andere locatie buiten de koelkast) zijn ze ongeveer een week houdbaar. 
- Wil je ze langer dan een week bewaren, dan leg je ze best onverpakt in de koelkast. Daar behouden ze hun ‘versheid’ ongeveer twee weken. Wil je ze toch in een (plastiek)zak verpakt laten, laat die zak dan open of prik er een paar gaatjes in zodat er voldoende luchtcirculatie is. De verse lucht zorgt ervoor dat er zich geen vocht opstapelt in de verpakking en dat er geen schimmelvorming ontstaat.
- Sinaasappelsap en -zeste kunnen perfect worden ingevroren en blijven een jaar goed. Het vitamine C-gehalte gaat daarbij  niet verloren.

Bron
www.recipetips.com

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: januari 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram