De lekkerste warme winterdrankjes

unsplash_drank_choco_koffie.jpg

nieuws Je hebt net een winterwandeling gemaakt of je geniet van een namiddag Netflix-series bekijken vanuit je luie zetel... Daar hoort een warm drankje bij!  Wij geven je tips voor spannende alcohol-vrije en gezonde winterdrankjes.



Tip 1: Pimp je koffie

Koffie is eenvoudig te transformeren naar een ander verrukkelijk drankje. Met een klein scheutje koffiesiroop smaakt het al heel anders, bijvoorbeeld met amandel- of hazelnoot smaak. Je kan je koffie ook anders laten smaken door kruiden toe te voegen, zoals kaneel, vanillepoeder, gember, kardemom, nootmuskaat of kruidnagel. Het handigste is om de kruiden toe te voegen in de filter, voordat je de koffie zet. 

Tip 2: Originele thee

Experimenteer eens met speciale soorten thee. Koop de theekruiden los in een speciaalzaak en meng ze. Ook ‘gewone’ zakjes thee zijn eenvoudig bijzonder te maken. Wat denk je van sinaasappelthee met een kaneelstaafje en een schijfje citroen of groene thee met verse munt? Je kan ook op de Engelse toer gaan en warme melk toevoegen.

Tip 3: Warme sapjes

We zijn gewend om sap koud te drinken, maar wist je dat ze warm ook heerlijk zijn? Warm sinaasappelsap bijvoorbeeld op met wat kaneel, vanille en honing. Of maak rode druivensap warm met je favoriete glühweinkruiden.

Tip 4: Winterwonderdrankje

Smelt 100 g pure chocolade in twee glazen melk samen met enkele stukjes sinaasappelschil. Breng tot aan het kookpunt, haal van het vuur en klop het mengsel schuimig. Breng nogmaals tot aan het kookpunt, verwijder de sinaasappelschillen en dien op.





Lees ook: Winterdrankjes die je immuunsysteem versterken


Laatst bijgewerkt: januari 2024

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram